fredag 12 november 2010

Practical Joke Fejk?

Vad tror ni om denna? Riktigt eller fejk? Jag lite egna tankar men skulle vilja höra era först...Andra bloggar om:

7 kommentarer:

Biggles sa...

Titta på personen som ser ut att hålla i avfyrningsknappen. Precis vid avfyrningen rycker han till. Det tyder på att det är klippt.

Tittar man på frigoliten som flyger upp på skåpen ser dom dock väldigt verklighetstrogna ut, med reflektioner och allt. Och saker som rör sig av tryckvågen är också "avancerat".

Totalt sett är det dock något som inte riktigt stämmer just i avfyrningsögonblicket, även om det är svårt att peka på exakt vad.

Min bedömning är att avfyrningen skett på riktigt, men killen är inklippt i en annan tagning.

Marcus B sa...

Det jag tänker på är det klassiska fysikfelet i filmer där någon som träffas av en projektil från ett handeldvapen flyger flera meter baklänges... I det här fallet verkar kanonen inte röra sig ett dugg, men personen som träffas flyger bakåt flera meter med väldig kraft.

Om det är äkta så är kanonen fastsatt ORDENTLIGT, men den ser bara ut att stå på en hög europapallar.

Håller med Biggles om "rycket" (han byter faktiskt plats på nolltid) också, ser väldigt klippt ut.

mrarboc sa...

Det ser ut som om han "träffas" på vänster sida av kroppen men han flyger rakt bakåt utan vridning som om han vore dragen av ett snöre.

mrarboc sa...

Bild på den rimligtvis vänstervridande träffen.

Biggles sa...

Det jag tänker på är det klassiska fysikfelet i filmer där någon som träffas av en projektil från ett handeldvapen flyger flera meter baklänges...

I detta fallet skulle det dock kunna stämma, eftersom han träffas inte av en projektil utan av en luftvåg. (Det ser i alla fall ut som en sådan maskin med komprimerad luft som dom brukar bygga i Mythbusters.) Utan att påstå att jag behärskar fysiken i detta så tycker jag att det känns som att en luftkudde borde kunna ge en rejäl knuff.

Pekka S sa...

Marcus iakttagelse om den förväntade rekylen hade jag inte tänkt på, men jag håller med. Det finns ett längre klipp där upplägget visas och i den ser man att pallarna inte verkar vara speciellt väl förankrade.

Något jag reagerade på var att filmen verkar vara klippt vid 48-49 sek. Precis som Biggles påpekar verkar huvudet på mannen i rummet knycka till. Dessutom verkar ljusmätningen i kameran förändras lite grann. Allt verkar bli lite, lite ljusare. Tittat t ex på fönstret inne i rummet.

En annan sak är dörren som smäller upp på ett märkligt sätt.

Sedan borde väl den utsatta mannen få värre skador av den enorma kraft han utsätts för?

Mikael I sa...

I PRECIS samma ögonblick som mannen "rycker till" så blir killen som "skjuts iväg" helt plötsligt VÄLDIGT suddig (och troligtvis animerad). Ser man samtidigt på frigoliten så är inte de suddiga alls under någon gång under avfyrningen.