måndag 22 november 2010

Extraordinära påståenden...

... kräver extraordinära bevis.


Andra bloggar om:

6 kommentarer:

Homeopaten sa...

Ärs!

Jag tycker det kort och gott räcker med att konstatera att homeopati fungerar för jag har sett det med mina ögon.

Och dessutom finns Gud också och jag är också ganska så säker på att flygande tefat finns. Men jag vet inte om gubbarna är gröna eller grå däri, men det spelar egentligen ingen roll, bara dom finns.

Nej nu har jag inte tid att skriva mer, för jag måste hinna lägga litet tarotkort innan jag somnar.

Då ska jag fråga korten hur länge det dröjer innan alla skeptiker har
tröttnat på sin hopplösa verksamhet att debunka homeopatin och allt annat de inte förstår.

Vet du föresten att svart materia inte är svart materia, utan överfysisk materia. Vi ser den som svart eftersom vi inte har förmåga att uppfatta den från vår tillvaro här på fysiska jorden.

Snart kommer vetenskapsmännen förstå vad svart materia är och då får ni skeptiker ännu mer problem, hur ska ni förklara bort den?

Ni har också problem med att förklara bort vattnets minne.

Problemen kommer att hopa sig så varför inte, sattsa på framtidens vetenskap? Den där,där man är nyfiken på nya ting.

Ett hett tips är eterenergier. Det borde ni ta och studera litet närmare och ägna energi åt istället.

Frazze sa...

Homeopaten:
Va?

Svart materia? Du kanske menar mörk materia? Mörk materia agerar fysiskt med vanlig materia dock enbart gravitationellt. Vi kan visst "uppfatta" den här på "fysiska" jorden genom att observera hur vanlig materia uppför sig.

Kan du förklara vad överfysisk materia är för något?

Pekka S sa...

Jag anar en viss ironi från Homeopatens håll :)

Homeopaten sa...

Hej Pekka! Varför skulle jag vara ironisk?
Jag vet inte hur man gör för att vara ironisk. Jag är faktiskt fullständigt allvarlig, förutom litet trött, igår kväll. Jag orkade inte lägga tarotkort, så jag hoppade över det.

Kanske jag hinner ikväll. Förresten Pekka, har Du någon fråga du vill ställa till korten?

Homeopaten sa...

Hej Frazze!

Överfysisk materia är svart materia, eller mörk materia, om man hellre vill kalla den så.

Du skrev; "Mörk materia agerar fysiskt med vanlig materia dock enbart gravitationellt"

Där har vi den överfysiska, som också är materia. Det är endast ett fåtal människor som kan se denna materia,eftersom vi inte kan se den med våra fysiska ögon. Andra funktioner måste kopplas in.

Jag antar att du inte håller med, men förklara för mig hur grå materia inte skulle vara materiell. Med tanke på att den utövar gravitation på materia (alltså den materia som vi kan se) borde det finnas en materiell substans någonstans, eller hur?

Frazze sa...

Jag antar att du inte håller med, men förklara för mig hur grå materia inte skulle vara materiell. Med tanke på att den utövar gravitation på materia (alltså den materia som vi kan se) borde det finnas en materiell substans någonstans, eller hur?

Mörk materia anser man bestå av icke baryonisk materia. Alltså inte vanliga baryoner som den vanliga materian är uppbyggd av. Exakt vad det är vet man inte, och skulle jag kunna förklara det skulle ett nobelpris pryda min bokhylla.

Det man vet är att den har massa eftersom den påverkar omkringliggande materia gravitationellt. Vad som ger partiklar (om det nu handlar om det) massa forskar man kring, bla med hjälp av LHC och jakten på higgs-bosonen som tros vara orsaken till partiklars massa (förenklat sett).

Att ett fåtal personer skulle kunna "se" mörk materia med sina sinnen finner jag högst osannolikt.