onsdag 20 oktober 2010

Anders Åkessons erkännande

Nu har det fysiska mediumet Anders Åkessons själv officiellt bekräftat sitt fusk.

Han skriver på forumet för Det Andliga Sverige om hur han gått tillväga. Han menar sig ha haft sviktande talanger det senaste halvåret och att han pga prestationsångest valt att fuska. Fusket har enligt honom gått ut på att använda självlysande lera som under seansen påståtts vara av andlig härkomst. Åkesson har bl a format leran på en av sina händer, som han lyckats få loss från spännbanden.

Men man undrar ju - om han kan ta loss en hand, varför inte två? Eller hela kroppen? Fast detta påstås ju vara "omöjligt" av anhängarna.

Man undrar också hur det kommer sig att Åkesson så snabbt hittat fuskersättningar för "fenomen" han innan påstod sig kunna frammana på andligt vis? Skulle flera av fenomenen kunna fuskas fram lika lätt? Jag har mina misstankar.

Hur som helst har Åkesson hanterat erkännandet på ett hyfsat smart sätt. Han har erkänt så lite som möjligt och skyllt sina snedsteg på en formsvacka. Av reaktionerna att döma på Det Andliga Sverige har han lyckats ganska väl. Istället för att ta avstånd från Åkesson verkar de flesta visa honom sitt stöd vilket är sorgligt både ur ett skeptiskt och moraliskt perspektiv.

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: