söndag 12 september 2010

Vi har alla olika slags bekymmer...

Problem 1:

"Hur ska jag rensa min dator?

Jag har en rätt kraftfull dator som jag brukar spela på innan jag lägger mig då jag har sömnproblem. Det fungerar väldigt bra. Men nu känns det som att den är "överfull".

Är det någon som vet hur man rensar den? Har hört att den inte får komma i kontakt med starka magneter."
Problem 2:
"Hur ska jag rena min ametist?

Jag har en rätt stor ametist som jag brukar ha under min kudde när jag sover då jag sömnproblem. Den fungerar väldigt bra. Men nu känns det som att den är "överfull".

Är det någon som vet hur man renar den? Har hört att den inte får komma i kontakt med solljus."

Problem 1 skulle jag säkert kunna lösa själv, men 2:an var knepigare. Vilken tur att folk på vissa forum har bättre koll.

Andra bloggar om:

16 kommentarer:

Homeopaten sa...

Pekka, Till att börja med om Du sover på en stenbumling tycker jag att du bums ska sluta med det. Det är allmänt känt att man kan bli flintskallig om man sover på stenar. Men inte nog med det, att sova på ametister är speciellt farligt för då kan man både bli flintskallig och GRÅHÅRIG. Hualigen så illa det då kan gå.

Så har du problem med din ametist ta bort den så långt du kan från ditt huvud utan att rengöra den och lägg den i den största blomkruka du kan hitta, hellst hos grannen.

För övrigt så tycker jag att du kan kasta datorn ut genom fönstret, men medan du bär den till balkongdörren se till att du inte tappar den på tårna för då kanske du får ont i fossingarna. Men det är ingen fara du kan ta och lägga på ett grodblad där och om du inga grodblad har så kan du försöka med en padda och om det inte fungerar så ta litet arnika men ta inte för mycket bara. För den lindrigaste biverkning man kan få är att fossingen inte gör ont längre och i värsta fall kan det bli ett självmord och vad skulle läkemedelsverket och socialstyrelsen tycka om det?

Ja hualigen så tokigt det kan gå om man har en fullproppad dator och en tillika fullproppad ametist hemma under huvudkudden.
För övrigt kolla min blogg: http://homeopaten.bloggsida.se/

Homeopaten sa...

Förresten jag glömde berätta om min nyaste blogg, där har jag lagt in en ny trevlig artikel som heter:
"Vetenskaplig studie visar att homeopatisk medicin kan bota japansk encefalit" http://homeopaten.wordpress.com/

Homeopaten sa...

Hej igen!
För att fördydliga att jag inte vill er något ont har jag lagt till följande i blogginlägget "Skeptikerna anfaller..."
"Obs! Inga skeptiker ska känna oro för sitt eget liv och välbeffinnande, mitt prat om att elda upp, gäller bara deras vattensymbol"

Pekka S sa...

Homeopaten: Tack för de ytterst hjälpsamma tipsen gällande ametisten och datorn. ;)

Studien du bloggat om är helt klart intressant, men den skulle behöva replikeras innan man tar den på för stort allvar.

Tror heller inte att du är den våldsamma typen. Ni homeopater brukar ju ha extremt "milda" metoder. :)

Homeopaten sa...

Hej Pekka!
Vad hände på google idag? Helt plötsligt när jag googlade homeopati på Naturalnews så dök 1023.se upp som en sponrad länk.

Jag roade mig med att googla på andra ord också och det var ingen hejd på var jag hittade 1023.se, den fanns överallt, som sponsrad länk på google. Den fanns när jag googlade på Homeopati, Homeopathy, homeopati eksem, homeopati skruvmejsel! homeopatisk, klassisk homeopati, homeopatika, homeopati england, homeopati alla andra länder, homeopatisk medicin, homeopatisk läkemedel, homeopati Stockholm, homeopati alla andra städer. Puh vad många det då var ca 13.00 -16.00 tiden idag.

Men, nu är vattensidan borta på alla ord utom på ordet homeopathy. Vad håller ni på med? Tog pengarna slut?
Jag hade precis tänkt skriva ett blogginlägg om detta, men nu blir det ingenting av med det.

Pekka S sa...

Homeopaten: Jag är inte på något sett insatt i 1023-kampanjens ekonomi, så jag har ingen aning.

Homeopaten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Homeopaten sa...

Hej Pekka!
Med anledning av att Bratt har anmält Irén Svensson Nylén så undrar jag. Skulle det alltså vara olagligt att sätta ut på internett nöjda patienter som blivit botade av homeopati. Och i såfall varför skulle det vara olagligt, borde inte yttrandefriheten få gälla?

För att visa, vad jag tycker om Bratts tilltag så har jag lagt ut flera artiklar, som handlar om botade, nöjda patienter på min blogg. http://homeopaten.wordpress.com/

Pekka S sa...

Det är förbjudet enligt lagstiftningen att i märkning av homeopatika hävda att det hjälper mot specifika sjukdomar/åkommor. Bratt vill troligtvis testa huruvida Irén Svensson Nylén bryter mot lagen genom att hävda att homeopatika hjälper mot specifika sjukdomar. Man får trots allt inte göra medicinska påståenden utan grund. Detta såg vi senast med spikmattan.

Dina inlägg lär inte vara olagliga då du inte hävdar att du på svensk mark behandlar t ex cancer med homeopatika.

Homeopaten sa...

Jag har undrat över ordet homeopatika. Var kommer det ifrån? Jag har aldrig sagt det och innan jag börjar använda det ordet vill jag veta vad det betyder. Homeo betyder lika och pati betyder lidande men vad menas med -ka på slutet?

Sen för övrigt det där att bryta mot lagen genom att "hävda att homeopatika hjälper mot specifika sjukdomar" är inget problem för en klassisk homeopat. Vi säger aldrig att ett medel hjälper mot en specifik sjukdom eftersom homeopatisk medicin ges efter de individuella symptom som just den paienten har. Och det tror jag att du redan vet.

Alltså tio astmapatienter, får inte alla samma slags medicin. Jag roade mig att slå upp i Repertorien och kollade hur många medel som finns listade under astma och det var en hel del: 18 trevärda (som betyder att det är de som man använder oftast) 68 tvåvärda (som betyder att de används ofta men inte lika ofta som gruppen ovan) och sen har vi de envärda som jag inte ens orkar räkna.

Och sen har det ju betydelse vilka andra symptom och problem patienten har utöver sin astma. Hela människan räknas in och inte bara bronkerna och sen utifrån den stora symptombilden ger man rätt medicin.

Om den anmälde homeopaten har jobbat klassiskt kommer ni inte åt henne.

Faktum är att vi homeopater kan behandla patienter som har cancer, av den enkla anledningen att vi inte behandlar cancern utan vi behandlar människan. Stärker upp hennes vital force= försvarsmekansim=immunförsvar så kroppen själv blir stark och tar itu med problemet.

En vuxen och myndig människa har förstånd och rätt att själv välja vilken behandling hon vill ha och många patienter är väl pålästa och vet vad de vill. Många väljer att gå igenom sjukvårdens cellgiftsbehandling och strålning och en mycket hög procent dör ändå.

Pekka S sa...

Homeopaten: Vet inte var begreppet homeopatika kommer ifrån men det används bl a av Läkemedelsverket:
http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Halso---sjukvard/Sok-lakemedelsfakta/Registrerade-homeopatiska-lakemedel-och-frilistad-homeopatika/

Ordet syftar helt enkelt på homeopatiska preparat.

Sedan är jag, precis som du misstänker, medveten om att klassiska homeopater inte anser sig ha standardiserade preparat mot specifika symptom/åkommor. Vore intressant att se hur man bedömer den aspekten vid tolkning av lagstiftningen.

Hur ställer du dig förresten till användandet av specifika preparat mot specifika åkommor? Även om ni klassiska homeopater motsätter er detta tycker jag mig finna sådana exempel på många håll. T ex skriver en homeopat med användarnamn "Homeopaten" på Alternativbehandlingar i Fokus att Arnica eller Aconitum ska användas vid olyckor och chocktillstånd, Bryonia passar när värk som släpper vid viloläge, Rhus Tox passar vid vrickningar, osv.

Denna homeopat rekommenderar alltså preparat utifrån specifika symptom utan att se till den individuella patienten. Samma sak kan man se i homeopatiska "apotek" där t ex Arnica rent generellt rekommenderas vid värk, skrubbsår, osv. Precis som vilken medicin som helst.

Vidare får ni homeopater givetvis behandla cancerpatienter, bara ni inte påstår er behandla själva cancern. Men så fort ni antyder att era behandlingar påverkar patientens cancerdiagnos är ni ute på skör is.

Enligt dig ska patienter själva få välja sina behandlingar, men inte enligt lagen. Den skillnaden är viktig.

Pekka S sa...

Länk till Alternativbehandlingar i Fokus: http://is.gd/fmu5T

Homeopaten sa...

Homeopatisk medicin vid skador väljs utifrån vilken symptom patienten har samt orsaken till skadan.

Till exempel Arnica används när personen känner sig mörbultad, har blåmärken och blir ängslig ifall någon kommer för nära för då kan det göra ont. Skadan är orsakad av ett trubbigt föremål, huden har inte gått sönder och blodet har gått ut i angränsande vävnad. Har huden gått sönder till exempel blivit skuren av kniv, är arnica inte rätt medicin osv...

Pekka S sa...

Men här verkar du gå efter symptom och orsaker alena? Brukar ni inte alltid säga att man måste se till den enskilda individen?

Homeopaten sa...

Om man går efter symptom och vad som har orskat problemet blir det individbaserat. Och i det här fallet handlar det om en akut åkomma. Då blir det en akutbehandling och inte en konstitutionell behandleing. Det måsste man kunna skilja på.

Symptombilden kan skilja även vid akuta problem.

Pekka S sa...

Ok, så hundra personer med samma symptom med samma orsak får alltså samma rekommendation på preparat? Tycker inte att det låter ett dugg mer individbaserat än skolmedicin.