onsdag 22 september 2010

Skeptikerpodden om homeopati

Avsnitt 22 av Skeptikerpodden är till stor del tillägnad alternativmedicinen homeopati.

Have a listen!

Andra bloggar om:

6 kommentarer:

Hanna sa...

Hej hej!

Det är onekligen intressant med homeopati. Hur ser chanserna ut att få någon/några utövare till programmet?

Pekka S sa...

Vore onekligen kul med en sådan intervju. Får se om någon tar kontakt med oss!

Homeopaten sa...

@Pekka och Hanna Bus
Jag kan i alla fall tala om att mitt intresse att vara med i Poddradion är på nollnivån. Intresset är väldigt utspätt om man så säger. Så räkna inte med någon anmälan från min sida.

Med tanke på den ensidiga inriktningen och ert raljerande mot oliktänkande hoppas jag att alla andra homeopater också passar sig för Poddradion

BloodBrainBarrier sa...

Hej Homeopaten!

Om ditt intresse är utspätt så borde det vara ännu starkare än innan. Det hade nog gamle Hahnemann hållt med om.

Hanna sa...

Hej homeopaten!

Har en massa frågor och jag hoppas du har lust och tid att svara på de första två i alla fall.

Kan en person ifrågasätta homeopati utan att anklagas för att raljera? Har du någon förståelse för hur en människa kan ha svårt att förstå något som går emot så mycket av vad vetenskapen producerat? Är alla som inte tror på homeopati automatiskt emot oliktänkande? Finns det något område där du tycker vetenskapliga metoder skall användas uteslutande? Finns det något sjukdomstillstånd som INTE kan förklaras med energier?

Skulle du gå med på att falsifiera homeopatisk behandling? Eller varför inte alla homeopater i hela sverige, vore det inte lita skönt att få tyst på alla skeptiker!! Och kunna hjälpa ännu fler människor!!

Man skulle kunna byta ut homeopatiska läkemedel mot icke homeopatiska medel utan er vetskap om vilka preparat som är utbytta. Sen studerar man resultaten.

Bra ide?

Pekka S sa...

En deltagande homeopat skulle kunna presentera sin sida av debatten och klargöra eventuella missuppfattningar från panelens sida. Detta kan väl ingen förlora något på?