onsdag 30 juni 2010

Kartläggning av pseudovetenskapliga företag

Bloggaren mattias73 har tagit ett spännande initiativ. Genom att nyttja Google Maps har han skapat WooMap - en karta där pseudovetenskapliga och paranormala företag kan synliggöras och kommenteras.

Här kan vem som helst lägga till lokala eller nationellt kända företag som sysslar med pseudovetenskaplig hälsovård, tveksamma kurser eller dylikt.

Sedan starten igår har över 100 företag har registrerats. Lägg till dina egna Här.Visa WooMap på en större karta

Andra bloggar om:

6 kommentarer:

Anonym sa...

” pseudovetenskapliga och paranormala företag”

Saltå kvarn var med på listan det är förtal om du inte kan hitta något konstig på deras hemsida, kravodling är inget konstigt.

Tv4 det okända var inte med men det, snacka om pseudovetenskapliga och paranormala företag

SLV oh deras . pseudovetenskapliga påstående om mättat fett var inte med.

Astra som säljer statiner som bara skadar personer, finns det någon studie där den totala dödligheten har gått ner ?

Fy fan för voff som bara är ute för att smutskasta konkurrenter till Astra.

Vissa konkurrenter är inte seriösa men är Astra det med sin statinmedecin?

Pekka S sa...

Saltå Kvarn nämner flera gånger "biodynamisk odling" vilket är högst pseudovetenskapligt.
http://www.faktoider.nu/biodynamiskt.html

Det Okända borde givetvis vara med om det fanns en adress att knyta dem till. Lägg gärna till om du hittar! (Listan är öppen att använda för alla med Googlekonto)

SLV och statiner saknar jag kunskap att uttala mig om.

Pekka S sa...

Har nu lagt till Nordisk Film AB som producerar Det okända och Förnimmelse av mord.

ragnvi sa...

Anonym behöver läsa på om skillnaden mellan pseudovetenskap och vetenskap. Vetenskapen kan ha rätt eller fel, men även om den har fel så är det inte pseudovetenskap för det. Man använder nämligen den vetenskapliga metoden och är alltid redo att byta ståndpunkt i ljuset av nya rön. Du kan vara helt förvissad om att SLV kommer att ändra sig angående sina råd om mättat fett, om och när bevisen för att de har fel (om de har fel) blir tillräckligt övertygande. Samma sak gäller Astra och statiner. Visar det sig (i vetenskapliga studier) att skadan överstiger nyttan kommer statinerna att tas bort ur sortimentet. Vetenskapen har fel ibland men det brukar rätta till sig med tiden. Det är just det som är den vetenskapliga metodens styrka.

Anonym sa...

ragnvi

du bluffar SLV har inte ett enda bevis för sin åsikt så är det, men det betyder inte att SLV har fel. Sanningen är att vi inte vet sanningen.

”Vetenskapen kan ha rätt eller fel, men även om den har fel så är det inte pseudovetenskap för det.”

Vetenskapen uttalar tvärsäkert sig om sådant som vi vet för lite om för att veta vad som är rätt eller fel. Det är äckligt jag saknar ord för den medvetna lögnen.

”Man använder nämligen den vetenskapliga metoden” hur vetenskapligt är det att påstå att så här är det när vetenskapen vet att dom inte vet tillrävckligt för att avgöra en fråga?
Den vetenskapliga metoden är skriven av obegåvade personer.


”Man använder nämligen den vetenskapliga metoden och är alltid redo att byta ståndpunkt i ljuset av nya rön”

Det är det vetenskapssamhället inte gör.

Pecka det finns hopp för dig tack för att du la till Nordisk Film AB, men anser du att tv 4 bara sänder programmet och inte är med i produktionen?

Pekka S sa...

Hmm... TV4 är utan tvekan inblandade. De sänder ju det ena okritiska programmet efter det andra. Ska se om jag kan lägga till dem också!