onsdag 26 maj 2010

Skitkass DVD från KMR

SKITKASS (ScientologiKyrkans Inkompetenta TäckmantelKommitté för Antipsykiatrisk SkrämselStrategi) även kallade KMR (Kommittén för Mänskliga Rättigheter) är åter i nyheterna. De är ute med en ny film som heter "Mördande vinst" där psykiatrin utmålas som en pengadriven pseudovetenskap.

Såhär beskrivs DVDn av KMR (i ett annat pressmeddelande menar man t o m att den är prisbelönt):

"Detta är berättelsen om stora pengar - droger som håller igång en psykiatrisk industri som omsätter 330 miljarder dollar om året, utan att en enda person botas. Kostnader i mänskligt lidande är ännu större - dessa medel dödar nu uppskattningsvis 42 000 människor varje år. Och dödsfallen bara stiger.

Totalt dör 100 000 om året inom den internationella psykiatrin. Det finns ingen psykisk sjukdom - det är en metafor - ingen biologisk påvisbar sanning. Det finns inga fysiologiska tester av något slag som kan visa att psykiska störningar är biologiska sjukdomar. Psykiatrikerna erkänner detta själva på DVDn."

Rent struntprat givetvis. Men KMR vill hjärna sprida detta budskap och det gör de bl a genom att skicka DVDn till (i alla fall vissa av) landets kommuner. I Staffanstorp hade man tydligen inte granskat innehållet alltför hårt och man valde till och med att visa filmen till psykiskt sjuka individer. Efter visningen funderade vissa på att slänga sina mediciner eftersom filmen målade en så mörk bild av psykiatrin. Detta är ett exempel på farorna med scientologin som pseudovetenskap/sekt/religion. Läs mer om detta i Sydsvenskan och Dagens Medicin.

För den som är intresserad av att se filmen finns det på Google Videos i sin helhet. Bland filmens "experter" hittar vi bl a Mike Adams, Gary Null och Kurt Donsbach. Alla är ökända förvillare inom kost- och hälsoområdet.

Läs gärna Dagens Medicins två artiklar (1, 2) och kommentarerna under dem.

Till sist vill jag tipsa om Ulf Brettstams samlade artiklar om KMR och Narconon.

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Mikael sa...

Japp, detta är ett verkligt problem. Min mamma är ordförande i socialnämnden i en värmländsk kommun. Jag var av en slump med henne in på kontoret en dag förra året och då såg jag det; En tidning och en DVD från KMR ("Psykiatri, dödens industri"). Jag uppmärksammade henne om att det var propaganda från scientologikyrkan och hon sa att hon skulle informera de andra berörda politikerna och tjänstemännen om det. Tidningen och DVDn var inte öppnade än (de hade just kommit med posten), och risken för att materialet skulle nå ut till några fler än morsan bedömer jag som ganska liten (hon har jobbat inom psykiatrin i många år), men det är ändå lite skrämmande.