måndag 10 maj 2010

Skeptips 10.05.10

Akademisk Frihet skriver att svenska apotek framöver kan komma att sälja homeopatiska preparat. Detta enligt en enkät som apoteken svarat på. ImSoEvil har skickat ett mail till samtliga apotek för att kolla upp deras officiella hållning. Svar kommer förhoppninsvis publiceras snart. Personligen tycker jag att det vore en skandal om dessa sockerpiller letade sig till butikshyllorna.

Tankebrottsbloggarnas skeptikerbok närmar sig release! Boken kommer att heta Skeptikerskolan och framsidan ser ni på bild i detta inlägg. Hur innehållet kommer att vara upplagt får vi se framöver.

Technicolor har ett intressant inlägg om vacciner och "den svenska sjukan".

"Bland personer med somalisk bakgrund, boende i Sverige, har det visat sig att autismfrekvensen är 3-4 gånger högre än i befolkningen i stort. Detta är något som tros vara uttryck för den faktiska förekomsten snarare än en diagnostisk bias eller psykosociala faktorer, även om dessa faktorer troligtvis inte heller helt kan uteslutas. Den högre frekvensen märks framför allt i Rinkeby och Tensta - områden som har en stor svensk-somalisk befolkning. Autism kallas pga detta av vissa "den svenska sjukan"."

John Houdi har tagit en titt på "mediumet" Benny Rosenqvists framtidsprofetior och det ser pinsamt dåligt ut. Bl a förutspådde Rosenqvist att vintern vi hade skulle bli snöfattig. Mer FAIL blir det inte.

Video:

Poddradio:
  • Skeptikerpoddens sjunde avsnitt är ute och åttan kommer när som helst.
  • Skeptics Guide to the Universe firar 5 år som podcast med sitt 251:a avsnitt.
Listor:
  • Reportrar utan gränser har publicerat en lista på de 40 personer som är pressfrihetens största fiender. På listan hittar vi bl a Vladimir Putin och Irans president Mahmoud Ahmadinejad.
  • Dagen presenterar listor på vad religionsfriheten innebär och inte innebär. Bl a påpekas att föräldrar inte har rätt att i religionens namn indoktrinera sina barn utan att ta hänsyn till barnens kapacitet att själv ta ställning.
Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: