fredag 5 mars 2010

Skeptips 10.03.05

På en nätauktion i Nya Zeeland får du betala nästan 9000 kr för två flaskor med vigvatten. Än bättre - vigvattnet påstås enligt säljaren innehålla "andar".

"Två ”infångade andar”, placerade i varsin liten flaska, finns till salu på en nyazeeländsk näthandelssajt. För spekulanter med ett visst mod är det bara att lägga ett bud.

Säljaren ”Melvin” vet att berätta hur man anlitat en exorcist, en andebesvärjare, för att få ordning på torpet. Andarna – en ”svag” och en ”stark” – fångades in och stängdes in i varsin flaska sommaren 2009."

Fyra av Sveriges mest framgångsrika skidåkare har gått på en riktig pseudovetenskaplig nit. De verkar ha blivit helt övertygade om att en maskin kallad e-Lybra, baserad på s k bioresonans och enerigbalansering, hjälpt dem att läka och prestera bättre. Såhär beskrivs tekniken:

"E-LYBRA ANALYSERAR OBALANSER i klientens biofält och producerar samtidigt bioresonansmönster som harmonierar med obalanserna som upptäcks. De balanserande bioresonansmönstren skickas till klienten via bekväma anslutningskablar som sitter runt klientens hand- och fotleder. De obalanser som skannas inkluderar hela kroppens fysiologiska, psykologiska, emotionella och subtila energisystem."

Jag undrar om ens den oinsatte finner ovanstående övertygande?

På företaget Quantum Medium sysslar man med något som kallas för frekvensmedicin. Precis som i föregående tips är metoden minst sagt pseudovetenskaplig.

"Kvantmedicin, även kallad frekvensmedicin och energimedicin, är läran om kroppens cellkommunikation och metoder för att använda kroppens informationssystem för att läsa av och göra korrektioner med hjälp av datastyrd utrustning."

För att råda bot på barnlöshet har de en lite annan syn på kvinnors reproduktionsförmåga. Coca-Cola är ett stort nej.

"I kinesisk medicin är det framför allt njurarna som kontrollerar reproduktionen. För att kunna bli gravid är det därför viktigt att det finns tillräckligt med qi och essenser (energi) i njurarna. Socker och Coca Cola hör till de saker som dränerar njurarna på energi. Genom att ändra på kosten och i det här fallet stärka njurarna gavs kroppen de förutsättningar som behövdes för att genomgå en graviditet."
(Tack till Faktoider på Facebook för de två ovanstående tipsen)

Två brittiska tidningar (tabloider) har lurats att publicera artiklar om ett spökfotografi som i själv verket skapats med en populär applikation till iPhone.

Video:

Poddradio:

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Nathalie sa...

Hej!
Jag arbetar som chefredaktör på en nystartat sajt som heter Resa I Sverige (Premiär inom tre veckor).

Detta kommer att bli en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Men det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att en stor del av sajter utgörs av bloggare. På detta sätt blir sidan ”levande” och du som besökare kan ha en ”relation” till det som skrivs genom att kommentera bloggar och sedan få offentliga svar.
Skulle DU vara intresserad av att bli en av våra bloggare, där du tar dig an temat ”resor” och allt som kan ha med detta att göra? Shoppingrundor, restaurangbesök, konserter, bussresor... Skriv om dina tankar och åsikter, recensera dina upplevelser! Skriv om saker som kan tänkas vara relevant för turister i Sverige!

En stor del av vår verksamhet är att vi värnar om miljön och kommer att samarbeta med olika miljöorganisationer, vilka annonsintäkterna från din blogg kommer att gå till. Detta handlar alltså om välgörenhet för din del.

Verkar detta intressant? Återkoppla till mig på nathalie@resaisverige.se för vidare information.
MVH Nathalie

Eric Wadenius sa...

Jag kommer aldrig i mitt liv att handla på Mekonomen efter det lilla inslaget.

Camilla Grepe sa...

Ruggigt... Jag undrar alltid varför folk tillåter sig att gå på sånt här? Om det vore så fantastiskt skulle det ju lanseras inom den vanliga vården på nolltid. För att inte tala om vad Försäkringskassan skulle spara pengar. Folk vill verkligen bli lurade. Men att skidåkarna går med på att framställas som idioter övergår mitt förstånd. Hemska tanke - tänk om de verkligen är...?