tisdag 9 mars 2010

Säljknep eller vetenskap?

Ny intressant programserie i SVT2. Säljknep eller vetenskap?

"Går du på vad som helst?

Det är många av oss som vill bli friskare, smalare och yngre, och få så smarta barn som möjligt. Allt det här utan att anstränga oss. Det vet reklammakarna och de vet också hur de ska använda vetenskapen för att övertyga oss att just deras produkter kan ge oss allt det här. Nu sänder SVT en BBC-serie i fyra delar där professor Lesley Regan gör allt hon kan för att få fram sanningen bakom de lockande annonserna."

Och här är de fyra programmen:

SVT2 onsdag 10 mars kl 18.00: Säljknep eller vetenskap? (1:4)
I seriens första avsnitt tar sig Lesley Regan an vår ständiga längtan att gå ner i vikt. Kurerna är många: GI, Atkins, medelhavsdieten o s v. Men ett bantningspiller, som inte kräver någon större insats av oss själva, tycks stå högst på önskelistan hos många mer eller mindre överviktiga. Men finns det verkligen ett sådant piller som fungerar? Vi får också reda på att fettsnål mat inte nödvändigtvis är kalorifattig.

SVT2 onsdag 17 mars kl 18.00: Säljknep eller vetenskap? (2:4)
I det andra programmet söker professor Regan det perfekta smärtstillande preparatet. Hon skärskådar homeopati och örtmedicin och granskar hälsoundersökningarna som lovar att vi överhuvudtaget inte behöver bli sjuka.

SVT2 onsdag 24 mars kl 18.00: Säljknep eller vetenskap? (3:4)
Tredje delen ägnas åt barnen. Med rätt mat och stimulerande hjälpmedel påstås de bli mer intelligenta, till och med genier, utan att själva göra något. Det finns dieter som sägs bota inlärningsproblem, autism och ADHD ? men klarar de professorns tester?

SVT2 onsdag 31 mars kl 18.00: Säljknep eller vetenskap? (4:4)
Skönhet är ämnet i det fjärde och sista avsnittet. Går det att komma i form utan gymkort och vad är sanningen bakom skönhetspreparaten som inte kräver kirurgiska ingrepp? Professor Regan sätter föryngringskurerna på hårda prov.

Intressant eller hur? Boka redan nu i era kalendrar!

(Tipstack till devadatta på VoF forum)

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: