onsdag 10 mars 2010

Indoktrinera mera

Rune Stattin skriver i en insändare till Dagen att indoktrinering av barn är ok eftersom han själv blev indoktrinerad som liten.

Här är en alternativ insändare:

Förvägra inte barnen att höra de goda nyheterna

Läste i Dagen om att moderaten Schlingmann tycker att det är fel att "indoktrinera" barn om scientologi. Jag är nu nittio år och som barn blev jag "indoktrinerad" i att L Ron Hubbard hade funnits lösningen på alla människors problem. Detta anser jag vara så positivt och kärleksfullt att det finns ingenting som övergår ett sådant erbjudande. Om nu Schlingmann har blivit felorienterad om vad scientologin innehåller så får den som givit honom fel information svara för sig själv. Men dianetikens budskap är frigörande från skuld, befrielse och rening från synd och oförrätter. Ingen behöver med fruktan närma sig L Ron Hubbards visdomar. Han är så kärleksfull och ömmar för varje barn som misslyckas.

Jag har arbetat med att undervisa barn i 35 år och visat dem på L Ron Hubbards underbara erbjudande. Det gäller hela deras liv. Scientologin handlar på samma sätt hela livet. Låt inte barn blir förhindrade från ett sådant budskap. De behöver inte räddas för L Ron. Han är kärleksfull och barmhärtig trots alla misslyckade handlingar vi gör. Förvägra inte barnen att höra de goda nyheterna om scientologins teknologi. Idel goda gåvor och fullkomliga skänker kommer från L Ron.

David Miskänen, Gränna
Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Danni sa...

Hohoho, Gränna, där är jag ju uppvuxen :) Tur att det inte finns någon riktig David Miskänen där som kunde försöka indoktrinera mig.

Söndagsskola hamnade jag faktiskt i, väldigt sekulära föräldrar till trots, men det lyckades ju bli folk av mig till slut ändå.

I övrigt har jag bara följande att säga om ditt inlägg: "amen".

Pekka S sa...

Dageninsändaren kom från Mullsjö så jag tänkte ta en ort på andra sidan Vättern.

(Bor själv ca 3 mil från Mullsjö)