måndag 15 mars 2010

Förvillad Skarapolitiker

Hamnade häromdagen på en politikerblogg som gjorde mig smått mörkrädd. Nina Drakfors sitter med i styrelsen för Socialdemokraterna i Skara och har, enligt mig, en hel del tveksamma åsikter.

Inlägget jag hamnade på var kort och gott en länk till en antroposofisk sajt fylld med missvisande information om barnvacciner. Bl a menar artikelförfattaren Jackie Swartz att barnsjukdomar som mässling, röda hund och påssjuka kan vara positiva för barnens utveckling. Drakfors skrev i sitt inlägg att hon säger nej till mässlingsvaccinering med den antroposofiska informationen som grund.

Kritik mot Jackie Swartz och antivaccinationrörelsens argument hittar ni bl a Här och Här (Pdf).

När jag sökte vidare på Drakfors blogg hittade jag ett stort antal inlägg om just vacciner och de flesta av dem var mycket kritiska. Hon avslöjar bl a att hon inte vaccinerat sin dotter mot MPR och att hon föredrar homeopatiska preparat före kortison. Hon debatterar med dubiösa Youtubeklipp, hon hänvisar till Annika Dahlqvist som motivering till att hon inte gillar svininfluensavaccinet, hon länkar till desinformationssajten Vaccinationsfaran, menar att Sanna Ehdin är framtidens läkare, har 2000-talets Vetenskap som favorittidning, tilltalas av konspirationsteorier på Vaken.se, osv, osv, osv, osv...

Varför blir jag mörkrädd av allt detta? Jo - Om en politiker har såhär stora brister i sin (o)förmåga till källkritik måste man undra hur dennes politiska grubblerier och beslutsfattande ser ut? Borde vi inte förvänta oss (mycket) mera av individer vars uppgift är att vara väljarnas röst och beslutstagare?

För närvarande verkar Drakfors endast vara ersättare i Skarastyrelsen, men om hon i framtiden beslutar sig för att klättra på maktens stege hoppas jag att hon först skaffar sig lite insikter i kritiskt tänkande. Förvillade och förvillare i maktposition vill ingen av oss ha.

Andra bloggar om: , ,

5 kommentarer:

Michael sa...

http://www.youtube.com/watch?v=5aIqjRMtV4k&feature=related

http://vimeo.com/7881153

http://www.freemagneticenergy.info/Videos_01.htm

http://www.youtube.com/watch?v=Wdl3i3gd1Gw

aktivist.se
totalskandal.se

; )

Eric Wadenius sa...

Bra att du uppmärksammar detta, Pekka.

Jag blir något mörkrädd när jag läser om hennes vanföreställningar och något modfälld när jag börjar fundera på vad jag kan göra för att ge personer som henne mindre inflytande över andra. En politiker som kategoriskt vägrar ta till sig bästa tillgängliga evidens är helt enkelt inte lämpad för sin post... eller någon annan post, för den delen.

Pentonville sa...

Och Egon Frid (v) kommer från Skövde. Fan vet vad det är med folk i trakten. Men vi är inte så vana vid högre studier.

Daniel Berg sa...

Drakfors är en av de mest lysande stjärnorna på planeten s-infos himmel. Hon verkar ha lite svårt att sortera sina uttryck om vi säger så.

Anonym sa...

@Pentoville: Tilläggas bör väl att Nina D faktiskt är utbildad socionom...