fredag 5 februari 2010

Skeptips 10.02.05

Den medicinska tidskriften Lancet har dragit tillbaka en artikel från 1998 där en koppling mellan trippelvaccinet MPR och autism implicerades. Artikeln drogs tillbaka då författarna till studien bedöms ha agerat på ett oärligt och oansvarigt sätt i sin forskning. Studien i fråga, författad av Andrew Wakefield & Co, var startskottet till en vaccinskräck som har hållit i sig sedan 1998. Utan studien hade antivaccinationslobbyns framgångar troligtvis blivit betydlig måttligare och vaccinationsgraden hade idag varit högre i många länder.

Expressen har valt att publicera en artikel om scientologernas Narcononprogram som tidigare stoppats av Aluma pga påtryckningar.

"För ett år sen sände SVT:s "Uppdrag granskning" ett reportage om behandlingshemmet Narcononi Eslöv. I programmet dömdes deras behandlingsmetoder ut som ovetenskapliga och direkt farliga för de intagna. Man pekade också på Narconons kopplingar till scientologerna och hur svenska kommuner betalat miljontals kronor till verksamheten.
Nu, drygt ett år efter granskningen, hävdar Narconon att affärerna blomstrar och att intresset för att göra nya placeringar är stort från landets kommuner."

Har aloe vera-juicer någon effekt? Den frågan svarar Anna Bäsén på i Expressen Hälsa. Just aloe vera är väldigt populär ingrediens i diverse naturkostprodukter som man kan hitta i Hälsokostbutiker, kataloger och hemsidor.

"Tack för din fråga. Jag har fått många frågor om "underjuicer" som aloe vera, Nooni eller "superfrukter" genom åren. Jag har också träffat försäljare som påstått att juicerna botar allt från allergier och eksem till övervikt - helt utan att ha någon täckning för det. Mitt spontana svar till dig är att vara extremt misstänksam mot dessa dyra produkter. Köp dem inte!"

Carola har rest till Haiti för att få träffa sitt fadderbarn. Carola säger att katastrofen på Haiti är ett av många tecken på att vi lever i den sista tiden, dvs tiden innan Jesus återkomst.

"Min tro naggas inte i kanten, men jag ser tidens tecken, att det går mot en ny himmel och en ny jord. Jag tror att vi dels själva förstör den, att vi bär ett ansvar. Sen varför det... Det står också i bibeln att det här ska ske i sluttiden."
...
"Jag vill inte vara någon domedagsprofet på något sätt men det överraskar inte oss troende att det sker katastrofer och krig."

Hon vill inte vara någon domedagsprofet. Men är det ändå? Och hur är det nu igen med alla katastrofer och krig? Eskalerar sådant verkligen eller ser sådana som Carola det de vill se?

Geobastard har skrivit ett utmärkt inlägg om detta:

"Vi har inte fler jordbävningar idag än för 2000 år sen, det mönstret är tämligen jämnt fördelat faktiskt under denna geologiskt jättekorta period, samma gäller även vulkanism. Vi har FÄRRE pandemier och avsevärt färre människor dör procentuellt i sjukdomar idag tack vare modern vetenskaplig medivin. Och krigen är också de på nedgång i antal eftersom humanistiskt civiliserat tänkande trots allt, trots många stora eländiga krig, eller kanske pga dem, har börjat spridas."

Och tvärtemot Carolas påståenden är heller inte alla troende övertygade om slutets proximitet. Såhär säger biskop Lennart Koskinen:

"Det finns inte någon teologisk grund för att undergången är nära."
...
"Carola hänvisar till uppenbarelseboken som talar om den yttersta tiden. Men det finns inga som helst anvisningar om när det skulle ske. Förhoppningsvis tar det många miljarder år."

Att Carola i intervjun dessutom hänvisar till den mayainspirerade katastroffilmen "2012" är bara pinsamt.

Och på tal om Geobastard - Läs gärna hans två inlägg om pseudovetenskap kontra vetenskap. Här är del 1 och del 2.

Leksak:

  • Ouija-bräda för barn. Det ni!

Video:


Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Jonas F sa...

Läs den första kommentaren till Carolaartikeln på Aftonbladets sajt:
"Carola, du sjunger och vi tänker. Det funkar bäst."
En bra och sparsmakad sågning.

Anonym sa...

En första ändrade Klagomål från 21 amerikanska och brittiska autism och vaccin säkerhet organisationer opinionsbildning mot Drs. Horton, Salisbury, Zuckerman, Pegg och Rutter och hävdade bland annat att de gav falska uppgifter och vittnesmål som åklagarens vittnen i ärenden av General Medical Council (GMC) har gjorts 27 januari, London. De falska vittnesmål om de två kärnfrågor (påstådda intressekonflikter och oetiskt forskning) har oåterkalleligt skadat förfarandet mot Drs. Wakefield, Walker-Smith och Murch, och berövat dem en rättvis rättegång.
hela klagomål kan läsas här ...

http://www.rescuepost.com/files/100120---gmc---first-amended-complaint-1.pdf

Se Dr Evan Harris SM i bakgrunden

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/mps-expenses/5418881/MPs-expenses-You-help-pay-for-flat-then-parents-buy-it.html

Robert F. Kennedy Jr undersöker regeringen mörkläggningen av en kvicksilver / autism skandal.CDC, FDA, WHO och läkemedelsföretagen har varit inblandade i en massiv vilseledande av allmänheten i syfte att säkerställa fortsatt lönsamhet. Min förhoppning är att detta kommer att motivera fler människor att börja självständigt undersöka dessa företag och relationer mellan dem som söker ute på hälsan hos vår befolkning och de som står dra nytta av vår sjukdom.Detta är inte avsett att främja en anti-vaccin agenda, bara underlätta en bredare diskussion om säkerhet, timingen och risk / belöning för våra "rekommenderade" vaccinationen. -------------- Aldrig tvivlar på att en liten grupp av eftertänksamma, kan engagerade medborgare förändra världen. Det är faktiskt det enda som någonsin har.

http://video.google.com/videoplay?docid=1419999256011826335&ei=36x4S7SjGIicqQPYltikBw&q=robert+kennedy+vaccine&hl=en&view=3&dur=3#