tisdag 29 december 2009

VoF vs AD i TV4

Fick följande meddelande från Föreningen Vetenskap och Folkbildnings Facebookgrupp:

"Hej!

Föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) utser varje år sedan 1987 Årets folkbildare och Årets förvillare.

Till Årets folkbildare 2009 utses evolutionsbiologen och författaren Staffan Ulfstrand för hans entusiasmerande och pedagogiska böcker om evolutionen och hans många populärvetenskapliga föredrag, särskilt under det dubbla Darwin-jubileet 2009.

*****

Till Årets förvillare 2009 utses läkaren Annika Dahlqvist. Skälet är att hon under året uttalat sig på ett särskilt ovederhäftigt sätt om kopplingen mellan kost och sjukdom. Hon har varnat för vaccination mot svininfluensa och i stället förespråkat en omläggning av kosten, helt utan något vetenskapligt stöd. Om hennes råd hade följts skulle influensan ha skördat fler dödsoffer.

*****

Läs mer om detta på VoFs hemsida och de länkar som tipsats om i gruppen.

Imorgon bitti kommer VoFs ordförande Hanno Essén att medverka i TV4:s morgonsoffa och konfrontera Annika Dahlqvist.

Mvh

VoF på facebook"
Något för den morgonpigge alltså. Exakt till vilken tid denna programpunkt är planerad vet jag inte än.

Uppdatering: Kl 8.46?

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Terra sa...

Trevligt att media låter Dahlqvist få bemöta det hela i en miljö där det blir svårt att skylla på censur oavsett vem man är. Fast jag tycker att hon för sin egen skull borde strunta i VOFs utmärkelse. Hon kommer bara kasta sig själv till en massa skoningslösa vargar på det här sättet. Jag ser framför mig hur demonerna tar över henne. Ja alltså de mentala sådana som drabbar alla som fastnar i en ältande debatt förr eller senare. Hon lär gå in i väggen duktigt snart om hon inte backar och bara skiter i att bemöta allt.

Pekka S sa...

Mmm... Har för mig att hon fick ta en paus när det var som mest kritik mot henne gällande vaccinationsfrågorna. Samtidigt har hon en trogen följarskara som säkert hjälper henne att hålla humör och psyke uppe, vilket givetvis är bra. Jag önskar hennes ingen ohälsa. Får se hur hon hanterar situationen de kommande dagarna. Jag misstänker att hon inte kommer att ta åt sig speciellt mycket av kritiken, utan istället gräva ner sig än djupare i sina konspirationer. Så brukar de flesta trängda människor agera.

Z sa...

Jag tror som jag skrivit på VoF-forumet att det handlar om ålders-gaggighet, fler och fler konspirationer dyker upp, hos vissa personer i 50årsåldern (börjar i regel då), och ingenting som etablissemanget eller hennes läkarutbildning eller statistik sagt, blir någonsin sant igen, utan allt går till Aftonbladetrubriker och sk anekdoter,
så det var kanske lite synd om henne att hon fick priset, men men...om hon lyssnar och tar till sig efter det här så blir det kanske bra ändå, att hon fick Förvillarpriset.