lördag 21 november 2009

"Ska jag berätta om Gud?"

Var ute och lekte med min 4-åriga son och hans 7-åriga kompis.

Min son gick omkring och sprutade vatten från en sprayflaska i sin mun. Han låtsades att det var blod.

Kompisen ritade ett kryss på marken och kommenterade spontant att det var Jesus kors. Sedan ville han berätta om Gud och Jesus för min son. Han sa (ungefär):

"Ska jag berätta lite om Gud? Jesus blev fastsatt på ett kors för folk trodde att han var en trollkarl. De satte fast honom med spikar i händer och fötter och i hjärtat så att han dog. Men Jesus kan inte dö så han blev ett spöke. Eller hur kan inte Jesus dö Pekka?"

Jag svarade att jag inte visste, men att jag i alla fall inte tror på spöken.

Min son orkade inte lyssna mer så han sträckte fram sprayflaskan och frågade:

"Vill någon dricka lite blod?".

Jag kunde inte låta bli att småskratta lite. Kompisen ville så gärna att min son skulle bli intresserad, men icke. Att vi skulle dricka blod passade samtidigt bra i sammanhanget, fast det var nog endast jag medveten om. Och nej, jag berättade inte att vissa människor faktiskt vill dricka blod - Jesus blod. :)

Sedan lekte vi Star Wars...

Andra bloggar om: ,