torsdag 22 oktober 2009

Skeptips 09.10.22

Terra Incognita läser Genesis.nu och facepalmar sig själv. Skribenten på kreationistföreningen missuppfattar och förvränger forskning som har med dinosauriernas utrotning att göra.

"Sluta missförstå. Sluta kommentera och sprid åsikter om saker ni inte VILL lära er fakta om. Det är öppet för vem som helst att läsa berörda ämnen som tex paleontologi och sedimentologi på våra universitet. Om ni nu har så mycket åsikter om det hela - prova då läsa på vad vetenskapen faktiskt säger, och inte vad ni tror eller vill att den ska säga. Jag är less att behöva bemöta den armé av halmgubbar som kreationister alltid skickar ut för vetenskapen att slåss mot."

Technicolor har varit på den "alternativa" mässan Harmoni-expo. Första rapporten handlar om floran av pseudovetenskap som marknadsfördes.

"Den i särklass värsta kvacksalverimetoden stod dock kinesologen Johnny Grimståhl, som föreläste om magnetterapi och biomagnetism, för. Han berättade om hur han behandlar smärta genom att tejpa fast magneter där patienten har ont och demonstrerade på en kvinna hur sköldkörtelproblem kunde behandlas genom att trycka två påsar med kraftiga magneter mot halsen. När han fortsatte att berätta om hur man kan "lysa in frekvensen av en medicin" i kroppen med en magnet i naveln och en ficklampa för att få medicineffekten utan att ta medicinen, samt redogjorde för hur han använt detta för att dopa sig i kroppsbyggartävlingar, verkade jag vara den enda i rummet som tyckte att detta var ett hysteriskt roligt påstående. Efter denna utläggning blev det dock ännu värre."
Till och med i USA börjar Bibelns värde minska bland yngre. "Endast" 67% menar numera att Bibeln är en helig text.

"Ungdomar ifrågasätter Bibelns historia samt dess betydelse i deras liv. Det leder till att många ungdomar att förkastar Bibeln som kunskapskälla till hur man ska leva ett meningsfullt liv, förklarar David Kinnaman."
Homeopatin är vid utspridd i Storbritannien och den har betydligt högre anseende än i Sverige. Men en undersökning visar att licensieringen av homeopater inte vilar på vetenskaplig grund. Givetvis inte det minsta förvånande.

Hos Hemant Mehta hittade jag detta flödesschema som visar att skillnaden mellan en ateist och en scientolog har med plånbokens storlek och mental hälsa att göra:

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

calandrella sa...

Flödesschemat var riktigt roligt!