söndag 4 oktober 2009

Europeiska donationsdagen

Idag infaller den Europeiska donationsdagen. Förhoppningen är att fler ska ta aktiv ställning till att donera sina organ och vävnader.

Jag har anmält mig till donationsregistret. Gör gärna detsamma Här!

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Terra sa...

Självklart har man gjort det. Däremot har jag inte donerat min kropp till forskning. Eftersom det inte är till forskning kroppen kommer i 999 fall av 1000 utan till läkarstudenters anatomikurs - det är alltså bara en omskrivning. Jag gillar inte riktigt tanken på att någon stroppig liten 21åring ska stå och karva i mig och kommentera min korpulenta fysik.

Fast överlag resonerar jag som så att det är mina närmsta anhöriga som ska bestämma allt - blir de nöjda blir jag nöjd. Jag skiter fullständigt i om man hänger upp mig i ett äppelträd, slänger mig på soptippen eller begraver mig på en muslimsk kyrkogård - det är inte jag som är död som ska bli nöjd, det är mina anhörigas vilja som är det enda viktiga. Jag tror att en del ateister glömmer bort det här ibland eftersom de lägger så enormt stor vikt vid hur de ska begravas. Det är ju som jag ser det rätt märkligt att vi som inte ska tro på något efterliv (överlag är det ju så iaf för ateister) öht kan ha åsikter om vad som händer oss rituellt.

Pekka S sa...

Jag har donerat min kropp fullt ut. Om några läkarstudenter lär sig något av att karva i mitt stinkande lik så är det bra enligt mig.

Sedan håller jag med om att de anhörigas preferenser är viktiga.

Zoltan sa...

Done, long time ago...

Är det idag vi ska donera organ? ;-)

Pekka S sa...

Japp, det kan endast göras en dag per år. Det är den 4 oktober som Jupiter står i ascendenten av Karlavagnen.

Dannemanne sa...

Har varit i kontakt med människorna på Donationsregistret ett flertal gånger och erbjudit dem gratistjänster inom reklam- och marknadsföring vid ett flertal tillfällen. De är, enligt min mening, tyvärr, byråkratryttare av rang och är inte intresserade av hjälp utifrån på något sätt.
Ett enkelt litet påpekande om att det kanske skulle vara på sin plats att bara göra något åt deras adress för att regga sig: https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx
till något mer lättsmält och lättillgängligt möttes med totalt oförstående. herregud.