tisdag 20 oktober 2009

Bäsén ryter till mot Dahlqvist

Anna Bäsén har tidigare försvarat Annika Dahlqvist och menat att hon inte borde ha blivit avlistad Västernorrlands landsting.

Såhär skrev Bäsén den 15 oktober:

"...så länge hon håller sig till vetenskap och beprövad erfarenhet på arbetstid ser jag inte att landstinget har fog för sitt beslut."
...

"Fettdoktorn Annika Dahlqvist får tro på tomtar och troll om hon vill. Så länge hon gör det som privatperson och det inte påverkar hennes yreksutövning."

Men Dahlqvist senaste uttalanden har fått bägaren att rinna över.

"Det är beklämmande och förvånande att en svensk legitimerad läkare, som i sin yrkesgärning ska hjälpa sjuka, är så paranoid och okunnig."
...

"Doktorns konspirationsteorier är helt enkelt tossiga. De är helt i linje med kedjemejl som exempelvis påstår att vaccinet innehåller ett chip som ger myndigheterna hjärnkontroll över världens befolkning eller att viruset konstruerats av onda judar och/eller lömska araber."

Läs hela artikeln Här.

Jag förstår att Bäsén är irriterad.

Men Annika Dahlqvist menar på sin blogg att hon har blivit missuppfattad av Expressen. Dahlqvist gillar väl inte att hon framstår som en paranoid konspirationsteoretiker.

Men varför länkar då Dahlqvist t ex till en fullständigt konspiratorisk JK-anmälan mot myndigheter och politiker som hanterat svininfluensavaccineringen? I anmälan står bl a att vaccinet klassas som biologiskt vapen, att svininfluensan skapats på artificiell väg av WHO och ett läkemedelsbolag, att de i samarbete med CDC i USA försökt att starta pandemier vid ett flertal tillfällen, m.m. Fullständigt vrickade påståenden det vill säga. Som Dahlqvist villigt länkar till.

Uppdatering: Anna Bäsén har skrivit lite mer på sin blogg.

Andra bloggar om: , ,

8 kommentarer:

bitchslapbarbie sa...

För att inte tala om AD:s egen debattartikel i Newsmill för två dagar sen...
http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/18/sanningen-ar-att-influensavaccinet-innehaller-farliga-mangder-kvicksilver

vetenskapens kvacksalveri sa...

Pekka
Varför hoppar du på AD, vad hon säger om fett blir mer och mer en sanning i vetenskaplig forskning (inget är med säkerhet bevisat än) tänk om hon inte hade bloggat då hade du kanske rekommenderat diabetiker att äta socker och kolhydrater, andra läkare hade gjort det i alla fall dom gör bara vad dom har fått lära sig att göra.
Vad skulle hon ha gjort? Vad hade fått dig att lyssna? Margarinbetalda professorer lyssnade inte. Viste dom då att fett inte är farligt så ska dom in på kåken, om dom bara är okunniga så ska dom sparkas, att vara mindre begåvad är inget brott.

AD har nog räddat många från vetenskapens kvacksalveri.

Pekka S sa...

Varför jag "hoppar på" AD framgår tydligt i mina inlägg.

Cui Bono sa...

Jag är lite förvånad över att AD kan tas i försvar på så sätt att en läkare tillåts tycka vad hon/han vill på sin fritid?

Borde man inte kunna likna det vid en kristen präst som är muslim på sin fritid el dyl. Vissa yrkesgrupper måste väl anses ha ett större ansvar än att tycka rätt på jobbet 9-5?

Emil sa...

Annika D menar dessutom i en kommentar till inlägget att hon tycker att anmälan är "helt rätt".
(6 oktober kl 15:44,
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/anm%C3%A4lan_mot_myndigheter_och_politiker#comment-1254836654000)

Pekka S sa...

Såg det Emil, men det framgår inte ifall hon köper innehållet i anmälan rakt av. Hon är väldigt hal när det gäller att få fram hennes personliga åsikter.

Carl sa...

Dahlqvist har även länkat till en artikel från sajten Vaccinationsfaran. Artikeln i fråga hänvisar vidare till Jane Bürgermeisters sida The Flu Case. På Vaccinationsfarans länklista hänvisas även till Vaken.se. På The Flu Case kan man läsa att världen styrs av barnaskändande och djävulsdyrkande frimurare. Liknande tankar återges på Vaken.se.

Jag har frågat Dahlqvist om hon även tror på dessa teorier. Jag har även frågat vad det finns för anledning att tro att skvalen skulle vara skadligt. Dessa kommentarer har hon inte släppt igenom på sin blog. Sen undrar hon varför hon får så hård kritik!

Pekka S sa...

Carl: Det är sannerligen ett virrvarr av galna konspirationsteorier och missinformation. Jag är förbluffad över att Dahlqvist länkar till sådant.