torsdag 24 september 2009

Skeptips 09.09.24

Några artiklar om Darwin.

  • I The Guardian kan vi läsa om vaför Darwins tappade sin kristna tro.
  • I Dagen kritiseras Francis Collins bok Evolutionens Gud av en annan kristen - Tomas Dixon. Dixon menar att Collins har en inkonsekvent syn på en god Gud. Hur kan evolutionens Gud, en Gud som skapat genom miljoner år av lidande och död, vara god? Jag håller med. Dock misstänker jag att Dixon som troende kristen ser detta som ett argument emot evolutionsteorin. Det håller jag givetvis inte med om.
Mats Reimer hittar intressanta saker att skriva om som vanligt. Den här gången har han funnit en studie av Feng Shui på intensivvårdsavdelningar som Institutionen för vårdvetenskap vid Högskolan i Borås planerar att genomföra.
"Detta experiment lär vara på väg att bli verklighet på Södra Älvsborgs sjukhus. Jag har inte kunnat ta del av försöksuppställningen i detalj utan bara fått med mig lite från media om hur jordisk (yin) och kosmisk energi (yang) skall förenas för att förhoppningsvis påverka ”mortalitet, förbrukning av symtomlindrande läkemedel, sömn, vårdtid och komplikationsförekomst”."

Lycka till med de energierna!

CJ Åkerberg på bloggen Tankebrott ställer sig en viktig men svår fråga - Är det värt att debatterar pseudovetenskapare och konspirationsteoretiker?

"Ställ er själva frågan; vad är den absolut bästa utkomsten av en debatt mellan en vetenskapsförespråkare och en whatever-förespråkare? Jo, det är väl om vetenskapsproponenten kan övertyga alla som lyssnar att denne har helt rätt och att vetenskap är det klart bättre metoden. Men hur rimligt är det? Och hur rimligt är det att debatten tar den vägen?"

Ny forskning stärker bedömningen att autism inte orsakar av MPR-vaccinet. Just detta vaccin, som utomlands kallas MMR, har av antivaccinationsrörelsen utpekats som en av huvudorsakerna till att barn får autism. Att denna koppling inte kunnat påvisas jag skrivit om innan.

Den nya studie jämförde förekomsten av autism hos vuxna och barn och fann att andelen var procentuellt sett likvärdig (1%). MPR-vaccinet har endast funnits sedan början av 1990-talet och därmed borde autism förekomma mer hos barn än vuxna, vilket nu inte är fallet. Men återigen - antivaccinationsanhängarna kommer inte att låta sig övertygas. Lita på det.

Video:

Andra bloggar om: , , ,,

5 kommentarer:

CJ sa...

Åkerman? VAFALLS?! o_0

Best wishes:
/ CJ Åkerberg

Pekka S sa...

Ehhm... Fixat! :)

AMANDA KARIPETRA sa...

Jag AMANDA KARIPETRA, som bor i USA, jag har lidit av herpes, därför att för många år, period av 7 år, utan att läka. På en trogen dag såg jag en artikel på internet, en kvinna talade om läkare ISE och hur denna läkare permanent botade henne om HIV. Jag kontaktade honom via hans e-post: ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM och berättade för honom om min sjukdom. Denna rost man läkt min herpes infektionssjukdom. Han skickade mig örtmedicin, som helt botade mig. Idag lever jag lycklig och fri från herpes. Jag har kommit till slutsatsen att det inte finns något botemedel, han är ägare och grundare av ISE HERB FORSKNING CENTER [IHRC] Dr .ISE har bota hiv, Zika, HPV, astma, diabetes, syfilis, lågt spermieantal, cancer, sinnessjukdom, hepatit, bakterier och parasitiska infektioner, och andra besläktade virusinfektioner. Han hade tillbringat 15 år i öva spiritism, rådgivare, med hjälp av örter och andliga sätt att bota sjukdomar i hela världen. Den främsta anledningen till att jag skriver detta vittnesmål är att informera hela världen om hans stora gärningar, och han är en herbalist som kan läka dödliga sjukdomar. Han är också en stor trollkarl som jag inte hade sett någon läkare lika kraftfullt som denna riddare man, hade han en hel del liv. De når honom; ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM.

AMANDA KARIPETRA sa...

Jag AMANDA KARIPETRA, som bor i USA, jag har lidit av herpes, därför att för många år, period av 7 år, utan att läka. På en trogen dag såg jag en artikel på internet, en kvinna talade om läkare ISE och hur denna läkare permanent botade henne om HIV. Jag kontaktade honom via hans e-post: ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM och berättade för honom om min sjukdom. Denna rost man läkt min herpes infektionssjukdom. Han skickade mig örtmedicin, som helt botade mig. Idag lever jag lycklig och fri från herpes. Jag har kommit till slutsatsen att det inte finns något botemedel, han är ägare och grundare av ISE HERB FORSKNING CENTER [IHRC] Dr .ISE har bota hiv, Zika, HPV, astma, diabetes, syfilis, lågt spermieantal, cancer, sinnessjukdom, hepatit, bakterier och parasitiska infektioner, och andra besläktade virusinfektioner. Han hade tillbringat 15 år i öva spiritism, rådgivare, med hjälp av örter och andliga sätt att bota sjukdomar i hela världen. Den främsta anledningen till att jag skriver detta vittnesmål är att informera hela världen om hans stora gärningar, och han är en herbalist som kan läka dödliga sjukdomar. Han är också en stor trollkarl som jag inte hade sett någon läkare lika kraftfullt som denna riddare man, hade han en hel del liv. De når honom; ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM.

Nina Potter sa...

Jag vill berätta för världen Dr Moses Buba har bota min herpesvirus, för som 8 år nu har jag varit i smärta lider herpesvirus, men en dag som jag surfade via Internet jag kom över vittnesmål på internet om hur Dr Moses Buba Cure herpes patienten och HIV / aIDS-patient, beslutade jag att ge det ett försök att se om han kunde bota min herpes, och jag följer instruktionerna han gav till mig, till min största förvåning efter två veckor var jag fri från min herpes . Nu är jag här för att vittna om att jag inte mer en herpes patient och nu är så mycket glad, en stor herbalist som behandlar och bota alla slags sjukdomar som hepatit B botemedel eller cancer eller HIV & AIDS kontakta honom nu (buba.herbalmiraclmedicine @ gmail.com) vill berätta för världen Dr Moses Buba har bota min herpesvirus, för som 8 år nu har jag varit i smärta lider herpesvirus, men en dag som jag surfade via Internet jag kom över vittnesbörd i internet på hur Dr Moses Buba Cure herpes patienten och HIV / aIDS-patient, beslutade jag att ge det ett försök att se om han kunde bota mina herpes, och jag följer instruktionerna han gav till mig, till min största förvåning efter två veckor var jag fri från mina herpes. Nu är jag här för att vittna om att jag inte mer en herpes patient och nu är så mycket glad, en stor herbalist som behandlar och bota alla slags sjukdomar som hepatit B botemedel eller cancer eller HIV & AIDS kontakta honom nu (buba.herbalmiraclemedicine @ gmail.com) för att få din mirakulösa herbal cured.his e-post via den (buba.herbalmiraclemedicine@gmail.com) Tack Dr Moses Buba din örtmedicin är en kraftfull örter för att rädda världen herpes disease.all tack till dig Sir Moses .