torsdag 10 september 2009

Derren Brown förutsäger lottonummer

Jag läste förra vecka att Derren Brown skulle testa ett nytt trick i direktsänd tv. Han skulle försöka förutsäga veckans lottonummer och här är resultatet:Givetvis är det ett trick, men frågan är hur Brown gick till väga?

Några egna förslag:

  • Kamerabilden är delad. Vänsterhalvan visar en förinspelad sekvens, men i själva verket är det en medhjälpare som sätter dit bollar med rätt nummer under dragningens gång.
  • Siffrorna projiceras/skrivs på bollarna på något sätt.
  • Bollarna innehåller någon slags display som kan fjärrstyras.
  • Derren Brown har byggt en tidsmaskin, åkt fram och tillbaka i tiden och han nästa år får han Nobelpris för sin forskning i teoretisk fysik.
  • Siffrorna förutsågs med tarotkort och kristallpendel.

Media: Aftonbladet

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Peter Santesson-Wilson sa...

Min gissning är att numren bränns in med en laserstråle. Varför annars just vita bollar, och varför annars låta bollarna vara exponerade upptill? (Effekten skulle ju blivit starkare om de var helt inkapslade.)

Anonym sa...

Att dela bilden känns som den absolut enklaste lösningen. Sitter kameran på ett stativ så är det enkelt att frysa ena halvan. Handkameraskaket läggs på i efterhand.

Eftersom han ska avslöja tricket så gissar jag dock på en "roligare" lösning.

Pekka S sa...

Utifrån Derrens senaste video att döma tror jag att bilddelning/frysning är den rätta lösningen.

Kenneth sa...

Nä men, jag tror inte att han skriver ner de rätta siffrorna (som dras i BBC) utan de siffror som han redan lagt ut på bollarna. BBC:s dragning slutar med nummer 15 vilket inte finns med på Derrens tavla...

Kenneth sa...

Tar tillbaka det jag nyss skrev - nr 15 var ett extranummer som inte räknades...sorry.