fredag 4 september 2009

25 döda! (för 33 år sedan)

Annika Dahlqvist verkar inte vara sin egen bästa vän.

Just nu står hon i rampljuset p g a de klumpiga och oansvariga uttalande hon gjort på sista tiden. Vore det inte smart att vara extra försiktig och anstränga sig lite för att visa upp en trovärdig och seriös sida av sig själv?

Men nej, hon fortsätter i samma märkliga spår. Hennes senaste blogginlägg lyser "Svininfluensavaccinet har orsakat 25 dödsfall i USA?".

Det hon glömmer att nämna är att detta gällde 1976 för ett vaccin som kan ha varit förorenat. Sedan dess har influensavacciner aldrig förknippats med så många dödsfall. Inte ens i närheten.

Hos Medvetenskap finns ett utmärkt inlägg om detta.

Ärligt talat så hade jag helst sluppit skriva mer om Annika Dahlqvist. Jag ser ingen glädje i att peka ut och kritisera enskilda individer, om och om igen. Dahlqvist skulle ostört få fortsätta med sitt tyckande och bloggande om hon bara kunde vara lite försiktigare och ödmjukare i sina uttalanden. Men som läget ser ut nu behövs kritiken.

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Technicolor sa...

Hon har verkligen ingen image- och karriärmässig självbevarelsedrift. Hennes rabiata och ovetenskapliga approach funkar nog bra när det gäller att få "lärjungar", men mindre bra när det gäller att i längden behålla sin läkarlegitimation och undvika att bli prickad. Hennes uttalanden bl a om cancer bör granskas av Socialstyrelsen.

Johan sa...

Dagens rubrik på Doktor Dahlqvists blogg:
"Är svininfluensaviruset tillverkat av vaccintillverkare?"

Suck...

Pekka S sa...

Ja, suck... Tyvärr bekräftas det som Technicolor syftar på i första kommentaren. Frågan är vad Dahlqvist är ute efter - trovärdighet eller uppmärksamhet? Det lutar åt det senare. Varför länkar man annars till sådan smörja?