måndag 31 augusti 2009

Tips mot Svininfluensan - Woo Woo Style

Tvätta händerna noga och använd handsprit. Hosta och nys i armvecket. Håll dig borta från offentliga platser om du insjuknar. Dessa tips stöter man förhoppningsvis på gällande svininfluensan och hindrandet av dess spridning.

Men om man håller på med alternativmedicin måste man givetvis ha alternativa influensatips att komma med, eller hur? Hur låter då sådana?

Här är några exempel från Bertil WoskVitamera som menar att "De alternativa behandlingarna är förvånansvärt effektiva":

"Om en person har blivit infekterad av ett influensavirus så har följande visat sig ge bra resultat:
  • Stabiliserat syre
  • Kolloidalt silver
  • Kokosolja
  • Olivoljebladsextrakt och grapefruktkärnextrakt.
  • Proteinspjälkande enzymer för att minska den systemiska inflammationen, särskilt i lungvävnaden.
  • Bra örter vid virussjukdom är vitlök, lök, ingefära, pepparrot, olivbladsextrakt, grapefruktkärnextrakt och oreganoolja.
  • Zapper är en liten frekvensapparat utvecklad av Hulda Clark som dödar virus och bakterier.
Vid första tecken på att du känner dig dålig (feber, ont i halsen, ont i musklerna eller oförklarlig huvudvärk) så ta rikligt av dessa. Det är mycket lättare att stoppa en influensa tidigt än att bli av med den när den har slagit rot. Om du slår till kraftigt under inkubationen så kan du förhindra att den bryter ut. Har den redan brutit ut så kan du förkorta sjukdomstiden men det kommer fortfarande att ta flera dagar."

Japps, där har ni några säkra tips. Kokosolja och grapefruktskärnextrakt gör susen! Men ta ditt kolloidala silver i små doser om du inte vill bli som mannen högst upp till höger.

Undrar vad Bertil Wosk egentligen menar med att dessa "visat sig ge bra resultat"? Jag måste ha missat studierna på Pubmed...

(Tips av Catarina)

Uppdatering: Vissa verkar faktiskt gilla Wosks råd.

Andra bloggar om:

19 kommentarer:

Eric Wadenius sa...

Det läggs miljarder dollar på konsumtion av alternativmedicin, men inte en bråkdel på att faktiskt undersöka ifall de har den påstådda effekten.

Och, varför skull men undersöka det? Det finns ju inget intresse ifrån de som säljer produkterna då de redan säljer mängder i dagsläget. Forskning kan bara ha en negativ effekt på försäljningen.

Pekka S sa...

Precis. Man måste höja kraven på kosttillskotten och de alternativa metoderna, annars kommer producenterna aldrig att själv forska på sina preparat.

Terra sa...

Handsprit är i stort helt meningslöst på egen hand. Det fungerar endast i kombination med vanlig tvätt då merparten av alla virus/bakterier som kan överföras med händer ligger skyddade i hudfetterna som alltså måste tvättas väck först med fettlösande tvål.

Det har gått inflation i handsprit och det skapar falsk trygghet. Det ersätter på intet sätt en reguljär ordentlig handtvätt med vanlig tvål och handdukstork på det. Det sista kan inte nog understrykas också - det finns en anledning att man inte torkar händerna under lufttork i en OP-sal. För handdukstorken tar väck en stor del av smutsen. Självklart ska man då inte dela handduk. :D

Terra sa...

Och detta är ingen åsikt från mig då, utan fakta från min kära sambo som är anestesisjuksköterska.

Pekka S sa...

Det kan mycket väl finnas en övertro på handspritens effektivitet. Det räcker nog föga att dränka in händerna i sprit ett par gånger om dagen ifall man inte tagit till tvålen också.

Jag kollade på Smittskyddsinstitutets rekommendationer och där lägger man ju huvudvikten på tvål och vatten.

Skogsmannen sa...

Oseriöst av homeopat-mannen att inte tipsa om noggrann ingnuggning av hela huvudet i kodynga. Vilken kvacksalvare!

Pekka S sa...

Skogsmannen. Nu var han ju bara en näringsterapeut. En homeopat hade givetvis rekommenderat faciell avföringsterapi.

CJ sa...

Det läggs miljarder dollar på konsumtion av alternativmedicin, men inte en bråkdel på att faktiskt undersöka ifall de har den påstådda effekten.

Correction, NCCAM får faktiskt en hel del pengar för att ta reda på om något funkar... Men öh... problemet är att man inte fått en träff, på dryga 2 miljarder spenderade dollar.

Pekka S sa...

NCCAM gäller dock bara USA. Och de hinner ju inte testa all woo där ute. Men visst är deras resultat ganska talande...

Technicolor sa...

Jag är hemma och är sjuk i (svin?)influensan, så det var ju bra att jag fick lite tips om hur jag ska kurera mig. Jag ska genast skicka någon för att införskaffa stabiliserat syre och kolloidalt silver åt mig...

Pekka S sa...

Ja, gör det! Skynda! Men du hade aldrig blivit sjuk om du ätit enligt LCHF. Det blir bakläxa på det! :)

Pekka S sa...

Krya på dig förresten!

Technicolor sa...

Tackar!

Medvetenskap sa...

Haha, jag gillar tipset om proteinnedbrytande enzymer.

Jag skulle inte gärna vilja ha mig en rejäl dos proteaser i lungorna. Jag får hellre svininfluensan än upplösta lungor.

Anonym sa...

Säga vad man vill, men de riktiga kvacksalvarna och brottslingarna finns att hitta i skolmedicinens korridorer. Lyssna på f.d. höjdaren från Eli Lilly - John Virapen, som på sin tid mutade socialstyrelsen att godkänna Prozac. Nu försöker han upplysa sina medmänniskor om de maffiametoder Big Pharma använder för att säkerställa sina intäkter från sjuka människor:

http://www.youtube.com/watch?v=Qmi3ihrUHJU&feature=PlayList&p=2EC8BBB562A6EE2F&playnext=1&playnext_from=PL&index=22

Pekka S sa...

Håller med om att det ibland förekommer riktigt tråkiga metoder inom läkemedelsindustrin. Så är det tyvärr när pengar är med i spelet.

Bo Engwall sa...

Jag har per e-post kommunicerat med olika ansvariga för massvaccinering mot svininfluensan på främst SMI och Socialstyrelsen och inte fått se något argument som talar mot Ann-Cathrin Engwall :s resonemang och slutsatser. Jag tror dock några har börjat inse och tänka om. Min enkla modell för några olika vaccinationsatrategiers effekt på flockimmuniteten inför en potentiell andra våg med ett förändrat farligare influensavirus finns på

http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/Analyser/story/index.html

Modellen bygger på Ann-Cathrin Engwalls vetenskapligt grundade resonemang som nu i mer detaljerad form finns med som ett appendix. Modellen emotsägs inte av smittskyddsläkaren Staffan Sylvans uttalande i UNT 9 sept.

"På lång sikt är naturligt förvärvad immunitet efter genomgången influensa det bästa skyddet. Ett skydd som bör kompletteras hos riskpatienter med vaccination mot de varianter av influensa som hela tiden dyker upp."

Tvärtom, men modellen och Staffan Sylvans uttalande går inte ihop med Socialstyrelsens och Smittskyddsinstitutets strategi om massvaccinering av alla.

En ny blogg om detta finns på Netdoktor

http://www.netdoktor.se/?_PageId=115761&Tab=Blogs#Blog[115768]

Bo Engwall sa...

Min fru Ann-Cathrin Engwall, PhD i molekylär cellbiologi, hittade idag en forskningsrapport som faktiskt stödjer hennes resonemang.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19703472?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=1&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed

Jag citerar :

"Our results indicate that avoiding a second influenza epidemic is plausible given sufficient levels of cross-protection are attained via natural infection during an early (herald) wave of infection or vaccination campaigns prior to a second wave. Furthermore, interventions aimed at mitigating the first pandemic wave may be counterproductive by increasing the chances of a second wave of infection that could potentially be more virulent than the first."


Man talar alltså om att det finns en nytta av att befolkningen har ett naturligt försvar för att motverka ATT en andra våg av influensan uppkommer, vilket iofs är en aspekt som vi inte berör i första hand.

Men man säger dessutom att åtgärder för att begränsa smittspridningen i våg 1 kan vara kontraproduktiva när det gäller effekterna som uppstår i en andra, potentiellt allvarligare influensavåg.
Det är exakt det som Ann-Cathrin har fört fram.

Det är ännu inte för sent för beslutsfattarna att tänka om !

Pekka S sa...

Hejsan Bo.

Det är klart intressanta frågor du och Ann-Cathrin tar upp. Dock måste jag medge att denna diskussion är på för hög nivå för mig. Jag har inte kompetens för att kunna avgöra vem som har de bästa argumenten. Jag uppfattar vaccinationsfrågan som relativt komplicerad med många osäkerhetsfaktorer. Inte ens det främsta experterna kan med säkerhet bedöma hur influensaspridningen kommer att bli och vilka effekter en vaccination kan få.

I ett sådant här läge måste jag försöka avgöra vem jag ska lyssna extra mycket på - myndigheter, koncensusuppfattningar eller enskilda forskares slutsatser? Just i detta fallet väljer jag att lägga extra tyngd på myndigheternas slutsatser, men pga frågans komplexitet tar jag ingen klar ställning åt något håll.