onsdag 29 juli 2009

Skolmedicinska anekdoter

Hur skulle det se ut ifall skolmedicinska metoder och läkemedel marknadsfördes på samma sätt som naturläkemedel och alternativmedicin?

Nyfiken på skolmedicinska alternativ surfar jag i detta alternativa universum in på landstingens och läkemedelsföretagens hemsidor. Där finner man kundkommentarer av följande slag:

Astmamedicin

"Jag var väldigt skeptisk till en början. Skolmedicinen har ju ett ganska dåligt rykte så jag sökte givetvis hjälp hos alternativmedicinare först. Men varken homeopater, kristallterapeuter eller akupunktörer kunde avhjälpa mina andningssvårigheter. Efter 30 år utan resultat fick jag nog och sökte i ren desperation hjälp hos närmaste vårdcentral. Jag fick recept på en inhalator och efter några minuter var problemen som bortblåsta! Det var ett sant mirakel!"
- Bengt Josefsson, 74 år, fd gruvarbetare
Alvedon
"Alvedon är det bästa som har hänt mig! Det bästa köpet någonsin, det är fantastiskt! Har använt Alvedon i 3 månader nu och det hjälper varje gång jag får ont i huvudet. Tidigare har jag använt homeopatiska Kali Bichromicum-piller, ametistkristaller i ett silverhalsband, zonterapi på lilltån, osv men det har bara hjälpt ibland. Alla mina vänner och bekanta har nu börjat använda Alvedon! Tack så mycket AstraZeneca!!!"
- Kerstin Bjurmark, 23 år, medium
Glasögon
"Glasbitar framför ögonen? Nej, aldrig i livet!! Så lät det för ett par år sedan. Visst hade min syn blivit sämre, men om ögonen av naturen kan bli sämre måste de väl kunna botas naturligt också? Så jag testade blåbärsextrakt, tankeövningar, öronljusbehandling och piller från internet, men synen blev bara sämre. Tack vare en bekant kom jag i kontakt med ortens optiker och en tidig morgon smög vi dit tillsammans. Numera talar jag om livet för och livet efter mina glasögon. Och jag skäms inte längre för den onaturliga väg jag valde. Jag vet ju att det fungerar! Andra får tycka vad de vill."
- Lena Ottosson, 62 år, bilskolelärare
KBT (Kognitiv beteendeterapi)
"Innan brukade jag vara helt utmattad varje kväll efter jobbet. Pga min elallergi fick jag dagligen hudrodnader, svindel och ångest i närheten av elektromagnetiska fält. Tack vare min utmärkta terapeut lärde jag mig nya förhållningssätt till min arbetsmiljö."
Solveig af Ugglas, 39 år, forskare på CERN
Antihistamin
"Antihistamin har varit till stor hjälp för mig som elitidrottare. Inför varje tävling tar jag numera ett litet piller och den hjälper mig verkligen att fokusera och prestera på topp. Innan histaminet var idrottandet mindre roligt."
Jimmy Karlsson, 28 år, orienterare
Morfin
"Jag åkte akut in till sjukhuset för en oerhört smärtsam njursten. En läkare gav mig morfin på dropp och det var det mest fantastiska jag varit med om! Jag vill ha njursten igen!!!"
Karl-Axel Jonsson, 14 år, studerande
Kondom
"Efter åtskilliga misslyckanden har mitt sexliv äntligen blivit vad den borde vara. Nu slipper jag käka malda renhorn, japansk blåsfisk och så slipper jag linda in mina testiklar i ångande blåalger. De metoderna var värdelösa! Numera är ångesten som bortblåst och jag slipper fejka huvudvärk."
Jaakko Pukkinen, 30 år, 12-barnspappa
Antiepileptika
"Jag får ofta höra att folk bokstavligen faller för min personlighet. Dock känner få till den bittra ironin i sådana komplimanger. Jag har sedan barndomen lidit av epilepsi, eller fallandesjuka som de då kallades. Tack vare Fenobarbital kan jag bringa desperata stackare på fall utan själv riskera samma öde. Prisa Gud!"
Benny Hinn, 57 år, teleevangelist
Vaccin mot Hepatit A
"Inför företagets konferens i Thailand valde jag att ta det säkra före det osäkra. Så jag vaccinerade mig mot Hepatit A (med mera). Mina kollegor avrådde mig från vaccinering så jag fick ta sprutorna i smyg. Idag kallas jag av kollegorna för "lyckokakan" då jag är den enda som inte fick smittan. De tror fortfarande att jag slapp undan eftersom jag drack så mycket sprit på resan."
Anonym Homeopat
Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Dannemanne sa...

Haha! Väldigt roligt Pekka.
Den här texten är stommen till en väldigt bra och rolig annons som KO borde publicera. (Nu när de äntligen verkar vara på krigsstigen mot allehanda alternativa modaliteter.)

Pekka S sa...

Tack tack. Läsare är välkomna att lämna egna bidrag!

Andreas sa...

Jätteroligt!

Att ingen gjort så här förr, lite förvånande.

Men fortsätt! Det här var skitkul!

Kenneth sa...

Genialisk humor!

Pekka S sa...

Tack tack. Ska se om jag kan spinna vidare på denna tråd. Kanske i mer grafisk form....