fredag 12 juni 2009

Dagens "bästa" svar

Från Fredagspanelen på Dagen...

"Vad är ditt bästa argumentet för att Gud finns?

- Om Darwin hade haft rätt skulle älgarna ha utvecklat reflexer vid det här laget."
Försök till humor eller dålig koll på evolutionsteorin?

(Uppdatering: Visst verkar det vara ett skämt och enligt mig ett ganska roligt sådant. Bra svar av Mackan Andersson.)

Andra bloggar om:

10 kommentarer:

Dan sa...

Eller varför inte vingar och resistens mot snabbrörliga blyobjekt?

Pekka S sa...

Ja, eller varför har inte älgar evolverat giftigt kött? Varför har inte rådjur utvecklat superintelligens och kärnvapen?

calandrella sa...

LOL.

Hehe, men om vår civilisation fortsätter i några hundratusen år kommer kanske älgarna faktiskt ha utvecklat reflexer... Ganska rolig bild.

Anders sa...

Men hallååå? OM ÄLGARNA HADE REFLEX SÅ SKULLE DOM JU UTROTAS I ÄLGJAKTEN!!!

emuto sa...

"Men hallååå? OM ÄLGARNA HADE REFLEX SÅ SKULLE DOM JU UTROTAS I ÄLGJAKTEN!!!"

Det skulle de iofs inte. Staten bestämmer hur många älgar som får skjutas, och de flesta jägare når upp till sin kvot. Skillnaden skulle bara vara att jägarna blev klara lite tidigare.

Kimmie sa...

Försök till humor, var det så klart, mannen som sade det var ju faktiskt komiker. Sedan kan man ju diskutera om det VAR roligt sagt eller inte.

Pekka S sa...

Kimmie, du har helt säkert rätt. Pinsamt nog noterade jag inte att det var en komiker som kom med svaret. Så med det i åtanke tycker jag nog att svaret var hyffsat roligt.

Anders sa...

Jag skrev tidigare en oseriös kommentar, men jag tycker att det vore intressant om ni kommenterade Nasrin Sjögrens argument för att Gud finns.

Vad är ditt bästa argumentet för att Gud finns?
- Ex nihilo nihil fit (ur ingenting kommer ingenting). Det måste finnas en evig, oberoende och ursprunglig källa till existensen. Jag väljer att kalla det ursprunget för Gud.

Technicolor sa...

Haha!

Tyvärr har jag däremot sett ännu sämre seriösa argument från kreationister. Vem kan t ex glömma argumentet om bananen som "ateistens mardröm"?

Göran sa...

Technicolor:
Ray Comfort jämförde designen av en coca-cola burk som människan skapat med en banan som Gud skapat. Poängen är att visa hur fantastisk vår värld är skapad. Om nu slumpen skapat världen så är ju slumpen mer intelligent än vi själva. Är då en banan ett bevis för den som inte tror på Gud? Nej, självklart inte eftersom man då tagit bort Gud ur ekvationen.

Gud kan bara upplevas genom tro. Upplevelsen är beviset. På samma sätt är det med kärlek. Om jag inte tror på kärleken kommer jag aldrig att uppleva den. Upplevelsen av kärleken är beviset för att den existerar.

Göran