fredag 5 juni 2009

Anna Wahlgren chattar

Idag chattade Anna Wahlgren på Familjeliv. Jag skickade in två frågor:

1. Hur kommer det sig att du (Anna Wahlgren) med dina 800 kurade barn sitter med sanningen, medan läkar- och forskarkåren som behandlat och studerat miljoner barn har fel?

2. Hur kommer det sig att du (Anna Wahlgren) fortsätter stödja KMR trots deras koppling till en av världen största sekter, Scientologikyrkan?

En av frågorna fick jag svar på:

Pekka S (Anonym) - Idag 10:51
Hur kommer det sig att du fortsätter stödjar KMR trots deras tydliga koppling till en av världen största sekter, Scientologikyrkan?

Anna Wahlgren - Idag 11:20
Stöder och stöder. Jag är medlem för att få deras tidning, som ger mig faktauppgifter som jag vill ha. Jag betalar inte pengar i stor stil till dem. Tidningen och videobanden finns inte precis på Pressbyrån.

Faktauppgifter från KMR? Hmm... Jag var tvungen att fråga vidare:

- Du skriver att du får faktauppgifter från KMR:s tidningar. Hur pass tillförlitliga anser du att dessa fakta är? En av dina krönikor, "Barnpsykiatrin - En dödsfälla!", är i princip klippt och klistrat från KMR-tidningen. Har du källgranskat KMR:s påståenden?

Den frågan fick jag tyvärr inget svar på. Jag har tidigare skrivit om krönikan som i grunden är ren KMR-propaganda. Wahlgren verkar ha svalt deras påståenden med hull och hår.

Men andra chattdeltagare fick med några frågor som kan vara av intresse att redovisa:

Melly - Idag 11:18
Anna, du erkänner medlemskap i KMR. KMR är en välkänd frontorganisation till scientologerna som anses som en utav världens farligaste sekter.Detta har visats i bl a SVT:s program "Uppdrag granskning". KMR skriver på sin hemsida t ex att barnpsykiatrin är orsak till terrorismen. Du använder fakta från KMR i en krönika på din hemsida. Är det inte oytroligt dåligt omdöme att stödja, och sprida propaganda, från en sådan organisation?

Anna Wahlgren - Idag 11:59
Oj, vad vi tjatar. Läs ovan. Det är så billigt att skälla mig för att vara scientolog, vilket jag verkligen inte är, i stället för att se vad som faktiskt står i krönikan. Och även i krönikan "Vad är ADHD?" som är nog så viktig. Det är det gamla vanliga: skjut budbäraren så slipper vi lyssna till budskapet! Låna dig inte till det, tycker jag. Kram!
...

Undrande (Anonym) - Idag 11:25
"Om en viss kyrka grundade denna kommitté behöver ju inte den som stöder arbetet för mänskliga rättigheter tillhöra religionen ifråga."

Nu jobbar ju inte KMR för mänskliga rättigheter vilket namnet kan antyda utan för utrotandet av psykiatrin... visste du inte det?

Anna Wahlgren - Idag 12:15
Well - "utrotande" är kanske inte detsamma som ifrågasättande. Vilket KMR världen över ägnar sig åt och jag i all blygsamhet med dem. Är psykiatrins skadeverkningar främmande för dig? Är du fullständigt oupplyst? Ändra då på det per omgående, tycker jag! Kram
...

linda 84 - Idag 12:04
anser du att ADHD ej ska medicineras?

Anna Wahlgren - Idag 12:30
Amfetamin är hjärnförändrande. Och, naturligtvis, vanebildande. Jag tror inte på ADHD som hjärnskada och inga kliniska bevis finns heller. Läs gärna krönikan "VAd är ADHD?" Kram!
...

linda 84 - Idag 12:31
adhd är ett bevisat neuropsykiatriskt funktionshinder, som jag personligen har erfarenhet av. förstår du vad som skulle kunna hända om barn med denna problematik ej medicineras, och står du i så fall för det?
Anna Wahlgren - Idag 12:57
Bevisat? Om det diskuterar de lärde. (Och andra...) Jag tror inte på att köra in folk på narkotika, oavsett. Ritalin och Concerta är knark. Säljs på skolgårdarna. Brr.

Något som är helt uppenbart är att Anna Wahlgren fortfarande köper KMR:s propaganda fullt ut. ADHD är enligt dem ingen sjukdom och Ritalin är "knark". Är inte morfin också "knark"? Är det någon som därmed menar att man ska förbjuda morfin i sjukvården? Ritalin har också visat sig vara en effektiv medicin för människor med ADHD. Det skräckscenario KMR och Anna Wahlgren vill måla upp verkar endast finnas i deras fantasier.

Gällande ADHD har det skapats en tråd på Anna Wahlgrens forum som kan bli intressant att följa.

Tidigare om Wahlgren:
Anna Wahlgren och Scientologerna
Anna Wahlgren och Scientologerna II
Debatt på Anna Wahlgrens forum
Anna Wahlgren konspirerar vidare

Andra bloggar om:

8 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant chat. Dock skulle jag gärna vilka tilläga en sak när det gäller ADHD. Och det är att kosten spelar otroligt stor roll där. Jobbar själv som personlig assistent åt en kille med ADHD och när jag och föräldrarna la om hans kost till en kost med mindre kolhydrater var han som en ny person. Kunde till och emd sluta sin specialklass och börja i en vanlig. Ville bara säga det:)

Pekka S sa...

Känner tyvärr inte till forskningen kring ADHD och kost.

Anonym sa...

Jag tror inte på det där att lägga om kosten. vad enkelt alla föräldrar skulle haft det då. Då kanske vi hade sluppit köpa knarket på skolgården;-)
Så enkelt är det nog inte.
Har han hyper?

Corpset sa...

Följde länken till forumet och hittade följande:
http://www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=19278

De växer och frodas i en sån miljö...

Anonym sa...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/merseyside/8040238.stm << humor!

Anette sa...

Håller med dej i det du skriver. Det är jag som har skrivit ner historien du länkat till i AW:s forum:-)

Pekka S sa...

Anette, jag uppskattade verkligen att du tog upp ämnet på forumet. Tyvärr tycker jag inte att någon på allvar vågar debatten med dig gällande sakfrågorna. Istället blir det en massa kramar och uttalanden i stil med "det finns många åsikter och alla har rätt till sitt perspektiv". Visst stämmer det, men någon har ju rätt och någon fel. Att AW inte alls vill ta diskussionen gör mig väldigt besviken. Det är ingen struntsak att förneka ADHD som sjukdom och därmed bör man vara beredd att försvara sin åsikt.

Har också märkt att hon (eller administratörerna) systematiskt raderar kritiska svar, som de påstår är "kräkningar" - i alla fall i din tråd. För de som inte hunnit se de kritiska inläggen verkar tråden vara ett stort kramkalas.

Anette sa...

Jag håller med dej om at AW borde svarat på frågorna - jag är oxå grymt besviken.