måndag 4 maj 2009

Oprah anställer Jenny McCarthy

Oprah och Jenny McCarthy. Detta är två namn vi skeptiker får kalla kårar av. Och tyvärr är dessa två alltför goda vänner. Oprah är spindeln i vanföreställningarnas medianät och Jenny McCarthy är antivaccinationsrörelsens främsta språkrör.

McCarthy har vid flertalet tillfällen gästat Oprahs show och där har hon fritt kunnat sprida sina villfarelser om vacciner och autism.

Nu går paret ett steg längre. McCarthy har nämligen signerat ett flerårigt kontrakt med Oprah och detta kommer med all sannolikhet att resultera tv-program, m.m. Hon har redan börjat blogga på Oprah.com.

Suck...

Har jag förresten sagt att jag har paranormala siarförmågor? I min kristallkula ser jag mängder av pseudovetenskap, onödig smittospridning, frustrerade barnläkare och skeptiker med huvudvärk.

Media: Entertainment Weekly, Reuters

Bloggar: Respectful Insolence, Bad Astronomy, Gawker

Andra bloggar om:

9 kommentarer:

Dan sa...

Märkligt att den här typen av läror kan sprida sig i ett land där kristendomen är så stark. För där står väl vetenskap och religion på samma "sida", eller?

Pekka S sa...

Jovisst, absolut. :)

Andreas sa...

Jag såg just fram mot t.ex. Rebeccas tankar om detta... Tänk om nu Tom Cruise kunde ingå ohelig allians med Sylvia Browne, då skulle vi få höra ord och inga visor från SGU-panelen.

Haha, nästan så jag hoppas på ett sådant förbund också!

För att vara lite seriös, är Oprah enbart populistiskt driven eller är hon så urbota korkad som hon ger sken av när hon anställer antivaxaren McCarthy?

Technicolor sa...

OMFG, ja det var ju bara det som fattades. Nu kan vi nog förvänta oss en otäck synergieffekt av kvasivetenskap med särartsfeministiska tecken som sprider sig bland de amerikanska hemmafruarna. Andreas: Jag tror att hon är så urbota korkad helt enkelt. Oprah har ju alltid älskat sådant som förknippas med "spirit" och "soul" snarare än kalla fakta. Jag antar att varken "Trick or Treatment" eller "Autism's False Prophets" kommer att dyka upp i Oprah's Book Club...

Pekka S sa...

Håller med Technicolor. Oprah må vara en populist, men samtidigt är hon helt klart såld på new age, pseudovetenskap, "mommy instincts", osv.

Andreas sa...

Med glädje läser jag att en av de största(?) svenska föräldrasajterna inte luras av McCarthyismen.

Pekka S sa...

Tack för länken Andreas. Bra nyhet!

Andreas sa...

Skepchic Rebecca har gjort en bra video om det här.

Pekka S sa...

Andreas, den var klart rolig :)
Oprah är förövrigt mästare på att locka fram sin publiks girighet...