onsdag 1 april 2009

Könsneutralt äktenskap ett faktum

Idag röstade riksdagen med stor majoritet genom en lagförändring som innebär att alla partners, oavsett kön, ska få ingå äktenskap.

Och det var på tiden! I en sekulär stat där alla individer ses som jämlika bör denna form av lagstiftning vara en självklarhet. Och det tyckte också 261 av 299 riksdagsledamöter. Utmärkt!

Media: SvD, Dagen, Dagen II, Aftonbladet, Expressen, CNN, The Christian Post, Reuters

Andra bloggar om:

11 kommentarer:

Robin Bolinsson sa...

Ja, det var på tiden. I en sekulär stat så skulle dock en civilrättslig äktenskapslag vara ännu bättre, men detta är helt klart i alla fall ett steg i rätt riktning.

Terra sa...

Instämmer med Robin. Ja anser att i en sekulär stat med religionsfrihet så ska man å andra sidan inte tvinga på någon en uppfattning eller uppgift heller. Dvs alla präster som inte vill, borde få slippa.

Terra sa...

*ja anser = jag anser

Pekka S sa...

Håller med om att den civilrättsliga varianten vore snäppet vassare. Men vi går helt klart åt rätt riktning.

Sayf al islam sa...

Snart kommer islam att ta över Sverige, då kommer alla ni avgudadyrkare och degenererade kuffar att utplånas. Wa allahu akbar!

Pekka S sa...

Tack för informationen. Det lät ju väldigt trevligt...

Anonym sa...

Jag tycker det är toppen att staten nu tycker det är OK att män som tycker om att föra in sitt kön i den andra mannens anus, och kvinnor som tycker om att smeka varandras klitoris nu får lov att också gifta sig. "Oavsett sexuell läggning" har fört människan framåt flera tusen år. Hur kunde vi vara så primitiva tidigare???

Kraxpelax sa...

BLOGGTIPS. Jag är författare. Förutom poesi har jag börjat skriva noveller med material från självupplevd erfarenhet av psykvården. Kolla:

http://nattljuset.blogspot.com/

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Terra, den könsneutrala äktenskapslagen innebär vigselRÄTT men ej vigselTVÅNG, dvs de präster som ej vill behöver inte viga samkönade par.

Sophie sa...

@ Anonym nr 1

Vad är det för fel på analsex och klitorissmek nu då?

/ Sophie

Pekka S sa...

Anonym #1: Vad bra att vi är överens då ;-)