lördag 25 april 2009

Den ateistiska partnern

Det är inte lätt att vara öppen och tolerant mot sin ateistiska partner om man själv är övertygad om att partnerns, ens egen och barnens evighet i paradiset hänger på en Gudstro.

I videon här nedan talar Dr Phil med ett sådant par. Och jag är lite överraskad över Dr Phils respektfulla inställning, även om jag tycker mig skönja en viss högfärdighet. Vore dock intressant att följa detta pars framtid. Hur tror ni att det går? Jag tippar på att frun till slut vill skiljas och ta med sig barnen...Via Atheist Media Blog

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

mrarboc sa...

Det är så typiskt den amerikanska kristendomen - det är den sökande, tänkande ateisten det är fel på, han ska visa hänsyn och förhoppningsvis hitta tillbaka till tron samtidigt som han absolut inte ska påverka barnen.

Den trångsynta kristna kvinnan ska be böner för att den sjuka mannen ska hitta tillbaka till verkligheten.

Kan man göra annat än sucka?

Pekka S sa...

Håller med dig. Men som sagt - Dr Phil kunde ha skött det ännu värre. Troligtvis var han här tolerant och respektfull till den grad att många kristna (i USA) blev irriterade.

Men samtidigt har jag förståelse för makan i detta förhållande. Vad gör man om man är övertygad om helvetets existens och gudstron som enda frälsning? Hade man inte själv velat att ens barn blev troende i så fall? Jag förstår varför vissa troende börjar med sin religiösa upplysning (indoktrinering) i tidig ålder.