måndag 27 april 2009

Anna Wahlgren konspirerar vidare

Anna Wahlgren diskuterades en hel del efter årskiftet pga hennes sympatier med scientologernas antipsykiatriska organisation KMR. Och det verkar inte som att hon tagit åt sig speciellt mycket av kritiken.

På hennes forum skrev en av medlemmarna om ett besök hos en läkare som verkar ha betett sig väldigt arrogant och respektlöst. Och läkarens beteende verkar onekligen ha varit oacceptabelt.

Men så dyker Anna Wahlgren upp med sina scientologiinspirerade konspirationsteorier. Såhär skriver hon:

"Med sitt tjat om att det är DU som har problem och DU behöver gå till psykolog för DIN (fullt förklarliga och djupt förståeliga) oro, i stället för att sköta sitt jobb som barnläkare, illustrerar han också det grabbarnas ryggdunkande sinsemellan som underhåller och odlar myten om behövande kvinnors hjälplösa svaghet, för att inte säga dumhet (en karl, en pappa, hade han säkerligen inte kommit på tanken att bemöta på det här sättet). "Receptet" är nya kunder till kompispsykologen och mer pillertillverkning åt läkemedelsindustrin. Nästa steg i "behandlingen" hade varit psykofarmaka åt dig. Och varför inte åt barnet?!

Cynismen inom det här geschäftet - för geschäft är precis vad det är - är gränslös. Den som inte ser herrar patriarkers - och de finns av båda könen, tragiskt nog - kvinnoförtryck i det hela är blind. Min nästa krönika ska handla om det. "

Läkarens ohyffsade beteende grundades enligt Wahlgren i en vilja att förse psykologerna med patienter och läkemedelsindustrin med pengar. Den enklaste förklaringen enligt mig är helt enkelt att läkaren i fråga är en skitstövel, men jag är givetvis naiv. Självklart pågår ett hemligt spel under ytan, en pengardriven konspiration okänd för oss oinvigda. Vilken tur att vi har Anna Wahlgren och Scientologikyrkan som kan leda oss till ljuset.

Anledningen till läkarbesöket var en oro för ett barns hälsa, en oro som bl a orsakats av ett andningslarm som larmat på natten. Om detta skriver Wahlgren:

"Och behåll det [larmet]. Risken för PSD är inte alls över i och med att barnet kan vända sig självt, som "din" läkare säkert skulle hävda. Motståndet mot larm är också, hur bisarrt det än kan tyckas, ett utslag av kvinnoförakt - sin ICKE oro, sina egna skydd för nerverna får en mamma inte själv åtgärda; det är farbror Gud, expertisen, patriarkatet som ska ha kontrollen över henne och både upprätta och vidmakthålla hennes utlämnade beroende. Hon ska rätta sig och vara och förbli underlydande. Det är, och har alltid varit, förutsättningen för Maktens utövande. Och Makten landar alltid i pengar och därmed, förr eller senare, i korruption."

Läkaren och andra män gillar alltså inte andningslarm eftersom dessa minskar männens makt över kvinnorna. Återigen något jag (som man) missat. Jag som trodde att båda föräldrarna, både pappan och mamman, nyttjade larmet. Men nej, pappan är troligtvis bara sur över förlorad makt.

Och ingen av forummedlemmarna har något negativt att säga...

Tidigare om Wahlgren:
Anna Wahlgren och Scientologerna
Anna Wahlgren och Scientologerna II
Debatt på Anna Wahlgrens forum

På andra bloggar:
Scientologisekten
Psykiatern
Trollhare

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Technicolor sa...

Jag jobbar i vården och har träffat ett stort antal läkare i mina dagar. De allra flesta har varit bra, men inte alla så klart. De som har varit mindre bra har t ex inte lyssnat på patienterna så bra som de borde, har varit osmidiga i sitt samarbete med andra yrkesgrupper, har varit dåliga på diagnosticera etc. Men bilden av läkarna som någon slags onda ränksmidare har jag svårt att känna igen. Vanligtvis har de t ex bättre saker för sig än att, för subtil maktutövnings skull, sprida hälsofarliga råd.

Psykiatern sa...

Fantastiskt Anna!

Andingslarm är något Wahlgrenskan började rekommendera efter att barnläkare kritiserat henne för rådet att låta barn sova på mage. Magläge ökar risken för plötslig spädbarnsdöd. Men Wahlgren hävdar att det är naturligt och bäst på alla sätt och vis att sova på mage och lade efterhand till at man ska ha ett andningslarm. Där kan man snacka om att skapa oro...

Anna Wahglren har hamnat i en närmast kverulant position visavi vården och den medicinska vetenskapen eftersom de "dissat" hennes råd som ovetenskapliga och i vissa fall potentiellt farliga.
Jag förväntar mig fortsatta angrepp på läkare och vården i kombination med självförhärligande kommentarer om hur hon är okorrumperad, naturligt klok, 9-barnsmamma osv.

Anna Wahlgren verkar vara den typ av "feminist" som ger andra feminister dåligt rykte. Hon envisas med att dagis förstör barn, att mammor ska vara hemma (inte pappor) och annat som verkligen cementerar kvinnorollen. Livmodersfeminist?

Technicolor sa...

Psykiatern: Jag tycker att den här typen av särartsfeminism samtidigt både är nedlåtande mot män (ni har ju inte kvinnliga superkrafter, gudbevars) och dumförklarar oss kvinnor genom att på ett könsrollsfascistiskt sätt tillskriva oss en "kvinnlig intuition" som i praktiken innebär ignorans och vetenskapsförakt. Jag litar tusen gånger hellre på legitimerade läkare än Anna Wahlgren, Jenny McCarthy, Oprah och andra flummare, så jag antar att det gör mig till medlöpare i det "manliga" medicinska maktutövandet. *Trött suck*