onsdag 11 mars 2009

Rött Kort Vatikanen!

... så heter en Facebookgrupp startad av folkpartisten Birgitta Ohlsson. Jag har gått med och jag hoppas att många andra gör likadant. Gruppen startades förrigår (9/3) och har redan 1365 medlemmar.

Såhär säger Ohlsson i SvD:

"Det är ett exempel på den helga stolens skenheligihet och den läskiga dubbelmoral som präglar den katoliska skyrkan. Deras värderingar är kvar på 1800-talet"

"Jag tycker det är väldigt märkligt att det är så tyst i svensk politik. Jag har fått otroligt många reaktioner från folk som undrar varför vi inte gått ut med officiella protester."
I ett pressmeddelande från Liberala Kvinnor skriver Birgitta Ohlsson och Jenny Sonesson:
"Rött kort Vatikanen! När katolska kyrkan kritiserar att en våldtagen nioåring genomfört en abort är botten inte nådd - den är ur. Utrikesminister Carl Bildt och Sveriges regering bör framföra en protest via Sveriges ambassadör vid Den heliga stolen, Ulla Gudmundson. Vi kritiserar med rätta den muslimska fundamentalismen som till exempel i fallet med Mohammedteckningarna. Den kristna fundamentalismen, som herrklubben Vatikanen står för, måste också möta ökat politiskt motstånd."
Uppdatering: Kampanjen uppmärksammas nu även av Dagen och Aftonbladet.

Tidigare inlägg:

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Armada sa...

Märklig prioritering av påven som enligt gårdagens artikel i Corriere della sera prioriterar hävningen av uteslutning av fyra biskopar(förintelseförnekare).
Påven kommenterade händelsen med:
"Alla får sin plats, (katolska)kyrkan utesluter inte någon energi"...

Länken:http://www.corriere.it/cronache/09_marzo_11/irlanda_ratzinger_condanna_8f5adec2-0e2c-11de-b3a4-00144f02aabc.shtml

Pekka S sa...

De har väl bett om förlåtelse...