torsdag 5 mars 2009

Från 8 till 9

Skrev för en stund sedan om en 8-årig flicka som tror sig ha mediala talanger. Nu läser jag i Dagen om en 9-årig brasilianska med betydligt större bekymmer...

Den 9-åriga flickan våldtogs av sin styvfar och blev gravid med tvillingar. Flickan fick dispans för att utföra en abort (vilket annars är olagligt i landet) men vilka höjer då rösten? Jo, den katolska kyrkan som ville stoppa flickans abort. Men herre Jehova! Vad är det med dessa människor?!

"Det är Guds lag: Du ska inte döda. Vi ser detta som mord"

Så säger Marcio Miranda, advokat för biskopsdistriktet i fråga. Jaha, vill de fängsla flickan nu också? Skaffa lite perspektiv för bövelen! Titta upp från er bibeln en liten stund och försök ha lite empati med den lilla flickan istället. Vad är viktigast - en tänkande, kännande och medveten 9-årig flickas hälsa och framtid eller två 70 grams foster? Ni får ursäkta mig, men jag blir riktigt upprörd över sånt här...

Uppdatering: Läste precis på BBC att katolska kyrkan ämnar att exkommunicera personerna som möjliggjorde flickans abort. Detta verkar alltså vara flickans mamma och läkaren. Jag saknar ord för sådant här. Jag misstänker att katoliker världen över känner ett obehag över sin kyrkans agerande. Jag hoppas i alla fall det.

(Expressen och SvD har också skrivit om detta nu...)

---

Vidare läser jag på Dagen att porrsurfande verkar samvariera med religionsitet, i alla fall om man ser till USA. Emanuel Karlsten, webbredaktör på tidningen, tror att siffrorna stämmer och att porrsurfandet är vanligare än man skulle kunna tro bland kristna. Vad ska tro om detta, med tanke på att det oftast är de religiösa som hårdast kritiserar porr? Vilka var det t ex som bojkottade Scandic för att de erbjöd porr på sina hotell?

Jag avslutar med att citera signaturen Lättlurade Dagen som inte håller med om Emanuel Karlstens slutsatser:

"Satans tjänare har blåst er ordentligt. IGEN, ännu en lögn som ni svalde med hull och hår.
De största porrkonsumenterna är inte konservativa, de folk som tror på evolutionismen är de största, sen om de är religiösa eller inte spelar ingen roll, den inbyggda anti-moralen i evolutionismen, med tron på evolutionism kommer laglöshet.

Ni på Dagen är så lättlurade som de apostater ni är."

Äntligen lite humor. Det behövde jag just nu :)

(Här är studien om porrkonsumption (Pdf). Läs även New Scientist artikel.)

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Väldigt....upprörd!! sa...

Jag måste få skriva av mig lite...
Jag läste på Pharyngula och detta gjorde mig vansinnigt upprörd.

Det här är verkligen hemskt.
Det måste väl få vilken tänkande människa som helst med lite moral i behåll att reagera mot religion. Man kan inte slå bort detta med att det är några få "tokdårar" som styr i detta, det är den katolska kyrkan (största kristna och mycket välorganiserade kyrkan) som gång på gång styr i människors liv på liknande sätt.

Och så har dom mage att predika ett "kärleksbudskap" där dom hävdar de minstas rätt, men är man nio år och av kvinnligt kön så blev man tydligen för liten för att omfattas av omsorgen.

Det här är så upprörande att någon som skriver bättre än jag skulle driva saken mot de kristna opinionsbildarna och tvinga dom till öppet avståndstagande till katolska kyrkan.

Pekka S sa...

Var är kyrkans fördömande av styvpappan som tydligen våldtagit dottern sedan hon var 6 år gammal? Får han stanna kvar i kyrkan efter 10 Ave Maria?