måndag 16 mars 2009

118 800 vill anställa spådamer

Jag fick ett mailtips gällande nummerupplysningstjänsten 118800 som nu även kommer att erbjuda spådomar. 118800 uppmärksammades i början av året då dess VD, Markus Öhman, i ett sms-svar menade att Jesus är en påhittad figur som gick på vatten och hade sig.

Öhman menade då i sin intervju med tidningen Dagen att han är en rationell ateist och att man som kund får ärliga, vetenskapliga svar från 118800.

Men hur rimmar detta med att erbjuda spådomstjänster? Känns inte detta väldigt opportunistiskt och cyniskt med tanke på VD:n rationalistiska övertygelser? Han vet med all sannolikhet att spådomar är ovetenskapligt nonsens, men tydligen är det viktigare att företaget tjänar pengar, även om det går ut på att lura godtrogna kunder? Man kan ju fråga sig varför en rationell ateist annars skulle vilja marknadsföra irrationell vidskepelse?

Nä, Markus Öhman visar enligt mig på en osmaklig girighet och omdömesbrist med lanserandet av denna nya tjänst. Jag kommer att hålla mig till andra nummerupplysningsföretag vid behov.

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Fina Matildas mamma sa...

Låter som Öhman har drabbats av den vanliga dubbelmoralen

Pekka S sa...

Ja, precis. Synd att han inte kan låta förnuft gå före pengar...

SolitaryMan sa...

Fast läser man intervjun med Markus Öhman i gårdagens Metro tycker jag nog att det verkar som om han är mer ironisk än girig:

"Är många intresserade av
tjänsten?

– Vi har inte annonserat
än. Jag tror inte att spådamer
läser platsannonser,
Nej, en riktig spådam borde
väl veta att ni söker folk.

– Det var precis det jag
skulle säga. Om de är riktigt
bra har de det nog på känn."

Anonym sa...

hejsan jag kallas för loulou och håller på med spådom jag har inte gått nån utbildning för det men har nöjda kunder och vänner så jag klarar av alla frågor vad gäller tarotkort och har bra intuitions känsla jag vet inte var jag ska svara så jag skrev här istället...du kan ju hitta mig på min mejl lr facebook lamiah loulou nabahani