torsdag 12 februari 2009

Att se en jätte...

Vad skulle ni svara om någon sade följande till er:

"Härom dan kom jag åkandes ned på våran gårdsplan då en jätte uppenbarade sig för mig."

"Jätten är ungefär 7 gånger så stor som en vanlig människa och han var iförd en röd tröja samt såg ut som en gammeldags väktare av nåt slag."
Blir ditt svar:

A) "Har du missat att det inte är 1 april idag?"

B) "Vad får dig att tro något sådant? Är du verkligen säker på vad du såg?"

C) "Oj vad spännande! Undrar vad han ville?" (sagt utan ironi)

Om ditt svar blir C har jag hittat ett forum som passar just dig!

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Terra sa...

Jag tittade runt på forumet. Det var som att gå in i ett annat universum där dumhet är naturlagen som allt annat vilar på.

Dan sa...

Min första tanke: Du skulle ha valt ett alternativ "Vad hade du rökt?".

Min andra tanke: Men det finns väl ingen som tror på jättar? Spöken är en sak, men...

Sedan gick jag in på forumet... 'nough said.

Pekka S sa...

Folk på det forumet verkar nästan vara allergiska mot kritiskt tänkande. Det mesta sväljs med hull och hål. Varenda "orb" i fotografier är en själ/ande, barns fantiserande om låtsaskompisar betyder att de pratar med spöken, osv.

Några lästips:

Orber och ektoplasma

vad är detta?

En vit hund

en bild av ett djur spöke

13 år och medial

Barns syn på andevärlden!

Maja sa...

Tack för tipset! Jag tyckte det var ett jättehärligt forum och roligt och spännande att läsa. Jag stör mig inte på andras upplevelser så länge de inte stör sig på mina, nämligen. Hellre tio jättar på gårdsplanen än en pseudointellektuell ateist, är mitt motto.

Pekka S sa...

Så kan man också se på det - live and let live.

För min egen del får andra gärna störa sig på mina upplevelser eller uppfattningar.

Men jag håller med om att forumet i fråga är mysigt på sätt och vis. Det är troligtvis ett positivt forum ur ett socialt perspektiv.

Dock finner jag många av deras uppfattningar oroande. Det kan inte vara sunt att vara så oförankrad med verkligheten gällande så mycket. Hur påverkas t ex barn vars låtsaskompisar i föräldrarnas ögon är spöken eller andar?