onsdag 11 februari 2009

Andrew Wakefield under luppen

Andrew Wakefield - Worst Person in the World enligt Keith Olbermann


Andrew Wakefield är forskaren som bär det allra största ansvaret för antivaccinationsrörelsens olyckliga framgångar på senare år. Det var hans forskning från 1998 som pekade på en potentiell koppling mellan MPR-vaccinet och autism. Wakefields studie har sedan dess kritiserats hårt och den anses numera vara dåligt genomförd och därmed otillförlitlig.

Nu har nya fakta dykt upp som tycks visa att Wakefield, medvetet eller omedvetet, baserat delar av sin forskning på felaktig information. Mycket av den information som presenteras i forskningsrapporten verkar inte stämma med barnens sjukhusjournaler.

Kort sagt ser det inte bra ut för Wakefield.

Mer om detta:
Times Online, Times Online II
Brian Deer (journalisten som luskat i frågan)
Science Based Medicine
Respectful Insolence

---

Samtidigt har SBU kommit fram till att svenska barnvacciner är bevisat säkra. Vaccinationsgraden i Sverige är också föredömligt hög, men tyvärr finns det ändå många som är rädda för att vaccinera sina barn. Samma missinformation som florerar i Storbritannien och USA är givetvis tillgänglig även här.

Andra bloggar om: ,

6 kommentarer:

CJ sa...

Hola,

Tyvärr trampade herr Olbermann rejält i klaveret igår kväll. Då tilldelade han Brian Deer (reportern som grävt i fallet) "worst person" för att vara den som låg bakom anmälan till GMC.

Detta visar sig ganska raskt vara ett rätt fiffigt försök av anti-vaccinfolket att få in sin propaganda på bästa sändningstid. Ska ta och skriva en blänkare om det ikväll.

Om man inet vill vänta finns det hela att läsa om här.

Pekka S sa...

Synd. Mycket synd... Olbermann förlorar mycket av sitt anseende efter detta.

Pekka S sa...

Tack för tipset förresten!

CJ sa...

Så där, har skrivit ned en redig genomgång om hela den här sorgliga affären.

Enjoy...

Pekka S sa...

Utmärkt!

Anonym sa...

En första ändrade Klagomål från 21 amerikanska och brittiska autism och vaccin säkerhet organisationer opinionsbildning mot Drs. Horton, Salisbury, Zuckerman, Pegg och Rutter och hävdade bland annat att de gav falska uppgifter och vittnesmål som åklagarens vittnen i ärenden av General Medical Council (GMC) har gjorts 27 januari, London. De falska vittnesmål om de två kärnfrågor (påstådda intressekonflikter och oetiskt forskning) har oåterkalleligt skadat förfarandet mot Drs. Wakefield, Walker-Smith och Murch, och berövat dem en rättvis rättegång.
hela klagomål kan läsas här ...

http://www.rescuepost.com/files/100120---gmc---first-amended-complaint-1.pdf

Se Dr Evan Harris SM i bakgrunden

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/mps-expenses/5418881/MPs-expenses-You-help-pay-for-flat-then-parents-buy-it.html

Robert F. Kennedy Jr undersöker regeringen mörkläggningen av en kvicksilver / autism skandal.CDC, FDA, WHO och läkemedelsföretagen har varit inblandade i en massiv vilseledande av allmänheten i syfte att säkerställa fortsatt lönsamhet. Min förhoppning är att detta kommer att motivera fler människor att börja självständigt undersöka dessa företag och relationer mellan dem som söker ute på hälsan hos vår befolkning och de som står dra nytta av vår sjukdom.Detta är inte avsett att främja en anti-vaccin agenda, bara underlätta en bredare diskussion om säkerhet, timingen och risk / belöning för våra "rekommenderade" vaccinationen. -------------- Aldrig tvivlar på att en liten grupp av eftertänksamma, kan engagerade medborgare förändra världen. Det är faktiskt det enda som någonsin har.

http://video.google.com/videoplay?docid=1419999256011826335&ei=36x4S7SjGIicqQPYltikBw&q=robert+kennedy+vaccine&hl=en&view=3&dur=3#