onsdag 26 november 2008

Uppdaterade bloggtips

I bloggens högra kolumn hittas (bl a) tips på bloggar jag tycker är speciellt intressanta. Denna lista har utökats något den senaste tiden så jag tänkte att en presentation av nykomlingarna kunde vara på plats...

Vi börjar med Mats Reimers Blogg. Mats Reimer är en läkare vars blogg ofta tar sig an pseudovetenskap och andra problem inom den svenska vården. Nyligen har han tittat på dubiös kiropraktik i Sverige vilket har lockat flera kiropraktiker att kommentera.

Bloggen Medvetenskap startade i september och den verkar snabbt blivit populär. Och detta förtjänar den med tanke på alla de intressanta och sakkunniga inlägg som publicerats. Bloggen inspekterar vetenskap och ovetenskap som förekommer i media, insändare, bloggar, forskning, osv. På sista tiden har bl a e-nummersnojor varit i fokus.

För ett tag skapades bloggen Terra Incognita då bloggaren Nihonshu ville dela upp sitt bloggande till ett antal mera avgränsade bloggar. Terra Incognita är främst inriktat på geologi (med tanke på bloggarens studier) men här tittar även på pseudovetenskap, politik, religion, historia, m.m.

Skepsis Blog är den norska skeptikerföreningens blogg och vilka ämnen som tas upp lär inte förvåna någon insatt. Bloggen diskuterar en hel del internationella ämnen men det finns mycket att rapportera från Norge också.

Skepticblog presenterade jag närmare förra månaden.

Förbundet Unga Humanister har tillfälligt bloggat från Blogspot men igår flyttade de till sin nya adress www.unghum.se. Unga Humanister är ett förbund för sekulära humanister mellan 12 och 30 år. Deras blogg tar sig an ett brett spektra av ämnen med anknytning till den sekulära humanismen. Religionsfrågor, äktenskapslagstiftning, sexualfrågor, pseudovetenskap, mediedebatt, m.m.

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: