onsdag 3 september 2008

Jalla Kids!

I Dagen den 3 september beskrivs något som kallas för Jalla Kids, ett initiativ från tre frikyrkliga organisationer som går ut på att evangelisera för barn.
"Jalla Kids! är ett nätverk av personer och församlingar med en passion att ta Jesus till Sveriges barn"

"Sverige har förändrats snabbt och antalet barn som kommer till kyrkorna har snabbt minskat. Detta skapar ett behov av förändring och förnyelse. Vi måste hitta nya vägar att ta budskapet om Jesus till barn som aldrig kommer till kyrkan och inte får höra om en kärleksfull Gud."

- Jallakids.se
I ett nyhetsbrev försäkrar de dock att målet inte är att göra barnen kristna:
"Vårt mål är inte göra barnen kristna. Det är för mycket begärt av ett barn att den ska välja en ny religion. Vi är också måna om att inte skapa för mycket konflikter med föräldrarna. Däremot vill vi verkligen locka barnen att få Jesus som sin bästa vän och som sin Herre. Att ha Jesus som sin bästa vän kan man få oavsett om är muslim eller kristen, bär slöja eller kors."
Ok, Jesus ska bara vara deras bästa vän och Herre. Det var ju en helt annan sak.

Husbykyrkan är en av de tre initivtagarna till projektet och på deras hemsida tipsar man ungdomar om Den Förhistoriska Världen. Detta råkar vara ett kreationistiskt museum drivet av bl a Mats Molén. Undrar om sådant ingår i Jalla Kids åsiktsprogram?

Vad jag tycker om barnevangelisation kan man läsa om här, här och här.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Olafur sa...

Skitbra att du uppmärksammar detta.

/Óli

Pekka S sa...

Det är dock positivt att vi lever i en tid och ett samhälle där sådant här inte längre är normen. Men det borde helt inte förekomma alls...