onsdag 3 september 2008

Gud finns nog inte

Så heter en ny bok om ateism riktad till barn och ungdomar. Detta måste nog vara bland de första i sitt slag. Jag känner i alla fall inte till andra.

Mina känslor för böcker av detta slag är lite delade. Barn ska enligt mig inte styras till specifika uppfattning när det gäller religiös tro eller brist därav. Men en bok om ateism till barn vore helt ok ifall barnen utöver denna får ta del av andra perspektiv. Så hemma hos mig hade jag gärna haft denna bok. Den hade passat som komplement till en filosofibok för barn som jag köpt för ett tag sedan. Den heter Att tänka noga av Liza Haglund. Och barnens bibel finns givetvis också i bokhyllan.

Här finns lite info från förlaget Fri Tanke: Gud finns nog inte
Och här finns en intervju med illustratören Vanja Schelin: Kollega

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Kjell Nordberg sa...

Hälsar dig välkommen till "Svenska kyrkan och medlemskapet" som du når via bannern "namninsamling" på http://bildning.se
Ser fram emot din underskrift, några rader i forumet och gärna dina tankar kring initiativet på din blogg!

liza haglund sa...

hej
uppskattar uppfattningen att ge barn och unga tillgång till olika perspektiv och sätt att tänka och roligt att du har min bok i din hylla. kika gärna på uppföljningen "självklart! inte? en filosofibok" som jag skrivit tillsamman med min man anders j persson. hälsningar liza haglund

Pekka S sa...

Hejsan Liza!

Boken Självklart! Inte? verkar vara en spännande uppföljare. Tack för tipset och besöket!

Hälsningar
Pekka