måndag 25 augusti 2008

Ett till personlighetstest

Hittade via Catarina och Svartanova ett personlighetstest baserat på Myers-Briggs/Jungs typologi. Såhär blev mitt resultat:

Din personlighetstyp:

Tystlåtna och reserverade. Vill förstå hur saker fungerar. Praktiskt lagda med talang för allt som har med mekaniska ting att göra. Risktagare som lever för ögonblicket. Ofta intresserade av extremsporter, både som deltagare och åskådare. Har enkla och okomplicerade mål i livet. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Analytiska och objektiva. Mycket skickliga på att finna lösningar på praktiska problem.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Poliser, kriminalpoliser, patologer, programmerare, systemvetare, dataspecialister, ingenjörer, snickare, mekaniker, piloter, chaufförer, idrottsmän, entreprenörer, brandmän, ambulanssjukvårdare, byggnadsarbetare, tandhygienister, elektroingenjörer, lantbrukare, militärer, övervakare, stålarbetare, transportarbetare.

Det är dock värt att notera att Myers-Briggs/Jung personlighetstest har fått en hel del kritik. Testet bygger inte direkt på vetenskapliga studier och dess tillförlitlighet är diskutabel. Man bör alltså ta resultatet med en nypa salt.

Andra test som jag tagit:
- Hur skeptisk och logisk är jag?
- Ateisttest
- Några testresultat
- Ännu fler tester

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Henrik Gustafsson sa...

Gjorde ateisttestet. Blev 75 % agnostic, 58% theist samt 58% scientific atheist. Motsatserna tycks sammanfalla. De gamla mystikerna kanske inte var så tokiga ändå.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nicolaus_Cusanus

Pekka S sa...

Där ser man. Du är en agnostiskt (a)teist. Sådana stöter man inte på varje dag :)

Spännande kille denna Cusanus. Verkar vara ödmjuk inför möjligheten att förstå guds väsen, men jag finner inte hans mysticistiska funderingar övertygande. Han verkar nästan utgå ifrån att gud finns vilket är en förhastad premiss. Men hans kunskapsinställning borde fler troende fundera på. Det skulle finnas betydligt mindre konflikter ifall folk bara vore mindre säkra på hurdan deras gud är och vad denne vill, tycker, tänker, osv.

Henrik Gustafsson sa...

ja han är knäpp-smart

Pekka S sa...

Jag tar en Nicolaus Cusanus istället för en Joseph Ratzinger vilken dag som helst.