lördag 9 augusti 2008

Alternativ datorsupport

Eftersom jag är utbildad och jobbar inom IT så är följande video extra rolig.Får mig att tänka på frågan varför troende inte ber till gud vid databekymmer? Eller det kanske de gör? Det hade jag gjort. Och om jag hade varit gud så hade jag haft tre standardsvar:

1. Se till att alla sladdar sitter ordentligt fast.
2. Starta om datorn.
3. Formatera hårddisken.

Andra bloggar om: ,

10 kommentarer:

Liselotte Malmqvist, präst i Svenska kyrkan sa...

Det gör vi, ber till Gud alltså, men inte istället för dina tre förslag, utan samtidigt! :-)

Pekka S sa...

Även om bönen enligt mig är verkningslös så är den nog bättre än de tysta svordomar jag ibland yttrar när datorn strular som värst :)

Liselotte Malmqvist, präst i Svenska kyrkan sa...

Nej, ksnske måste man först vara med om det att få uppleva att en totalt död bil i iskall vinterkyla vägrar starta. Vad man än gör. Men som på ett mirakulöst (säkert enligt ditt sätt förklarbart sätt) sedan startar efter bön. Jag bad en gång om kraft när jag stod på motorvägen och skulle byta däck efter att ha fått punktering. Kunde inte rubba muttrarna. Då bad jsg om hjälp, och fick kraften, vilket resulterade i att muttrarna satt kvar med jag knäckte mutterdragaren. Det går att se på bön och tro även med humor. Om Gud är min käraste vän så tål han det. En gentleman från Tjörn stannade sedan och gav mig hjälp. Man skulle kunna kalla honom en ängel ;)Bön är dspännande för du vet aldrig vad som händer. Man kan ju välja om man vill välsigna eller förbanna. Det vi förbanna är jag övertygad om slår tillbaka mot oss med förbannelse, medan välsignelsen gör det motsatta. Jsg vet förvisso inte grunden för de kraftord som du väljer att ta till. Om det är så astt du bara behöver yttra något eller om du faktiskt tror att det får effekt. Varför svär du förresten?

Pekka S sa...

Nej, jag tror inte att svordomarna har någon effekt. Svär gör jag väldigt sällan, men ibland kan det vara ett sätt att uttrycka frustration, ilska eller andra känslor.

Henrik Gustafsson sa...

hade jag varit Gud så hade jag haft ett standardsvar: byt till mac

Pekka S sa...

Mac:ar är till folk som vill glida igenom livet utan att förstå hur saker fungerar. Är det guds ambition? ;)

Henrik Gustafsson sa...

pc-folk använder sin tid till att förstå hur datorer fungerar. mac-folk använder sin tid till att förstå hur livet fungerar.

Pekka S sa...

Touché :)

Henrik Gustafsson sa...

hihi fast jag tycker att du va bäst

Pekka S sa...

Tack! Nu kan jag sova gott i natt.