söndag 13 juli 2008

Väckelse, guldtänder och magsparkar

Som jag skrivit innan är jag lyckligt lottad med GOD TV i mitt kanalpaket. Men jag tittar väldigt sällan på denna kanalen utan zappar oftast förbi den i jakt på annat.

För ett tag sedan upptäckte jag dock ett mönster med innehållet på gudskanalen om kvällarna. Det var nästan alltid samma långhåriga kille som sjöng långa, utdragna låtar inför en publik i Lakeland. Extremt ointressant alltså. Ibland dök det dock upp någon förkunnare men dessa missade jag nästan alltid.

På annat håll, främst på den kristna tidningen Dagen, hade jag läst om ett så kallat väckelsemöte som gjorde stor succe i Florida. Mötena började den 3 april och var planerade att hållas ett par dagar, men pga succén blev dagarna till veckor och veckorna till månader. Folk blev frälsta och enligt mötesarrangörerna skedde det mirakel mest hela tiden. De påstod t o m att flertalet människor hade väckts från de döda.

Mötena blev allt mer populära och t o m folk från utomlands började resa till Lakeland, Florida. Tydligen ska folk från 130 länder har gjort en pilgrimsfärd till Lakelandväckelsen. Även många svenskar har hittat dit. Såvitt jag vet hålls fullsatta möten än idag.

Efter att ha gjort kopplingen mellan GOD TV-programmet och artiklarna om Florida bestämde jag mig för att ta en titt på programmet. Fortfarande stod den långhåriga killen och sjöng. Efter ett tag döck dock huvudpersonen upp. Todd Bentley hette han och var väckelsens huvudpredikant. Han pratade mycket energiskt om gud, Jesus och så vidare. I nederkant på tv-bilden rullade meddelanden från tittare av GOD TV. Jag såg minst 3 meddelanden från tittare som påstod att deras tandfyllningar förvandlats till guld precis som Bentley påstått att de skulle i ett tidigare program. Andra hade blivit av med sina krämpor och en person hade väckts från de döda.

Guldtänder kändes som en något märklig prioritering av Bentleys gud.

Jag tittade på Lakelandsändningarna ett par gånger till, men till slut tröttnade jag. Väckelsemötena var inte så spännande som jag hade hoppats. Todd Bentley var bara en ungdomligare variant av Benny Hinn.

För några dagar sedan dök det dock upp några videos som åter fick upp mitt intresse. Dessa visade nämligen på helandemetoder som jag inte tagit del av innan. Todd Bentley är verkligen unik, utifrån min erfarenhet i alla fall.

Här är video 1:


Video 2:


Klart annorlunda. Men det verkar ju fungera. Tiotusentals människor vallfärdar till Lakeland, tumörer flyger ut ur kroppen och folk uppstår från de döda. Eller är någon lite skeptisk? ABC Nightline bad Bentley om bevis för de mirakel som påstods ha inträffat pga väckelsemötena. Bentley hade nämligen sagt att flera mirakel var noga dokumenterade.

"When asked to present evidence of the healings, Bentley promised to give "Nightline" the names and medical records of three followers who would talk openly about his miracles. He never delivered."

"Not a single claim of Bentley's healing powers could be independently verified."
Tydligen har Todd Bentley nu tagit en paus efter att dagligen ha predikat i snart 3 månader. Behöver han vila eller behöver väckelsen bli av med honom ett tag? GOD TV har också slutat sända från Lakeland sedan ett par dagar.

I media:
Dagen I, II, III, IV, V, VI
ABC Nightline

Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Dator utvecklingen (mjukvara= lär mer empirism hela tiden, se gärna resonemang nedan och hårdvara= biokemi och fenotyp och genotyp)
och överlevnadsvärde (en dag kanske kvantdator och en dag nano-tids-kvant och materiedator som inte ser rum som problem)
Jag tror det borgerliga försäkringskassesystemet är bra.
Det är bra med lösningar för individen, företag, rehab och kompetens.
Som turism 100 mdr (Arlandsindexet) och tex RFID för info (tanka info som gör att man blir bättre, nätverk, supporterhjälp och en sorts livförsäkring).
Norge har ju infört på mat.
Sen psykiskt det är ju inte alla tex kvinnor som är trevliga och snälla (personlighetsdrag= och egenintresse= inget annat). tex tjatar och förtrycker som forna tiders arbetsgivare= "du är ingenting värd", "du duger inget till", "jag kan allt om detta" - som om det vore lag (och mentalitet däri).
Det blir ett imprints (omvandling av vår biokemi = är ju redan här) som kristna prästerna som av egenintresse pratar om tex apokalyps (imprints= indoktrinerade= och försöker få en självuppfyllande profetia= jfr informationsfrihet och alla mord häri= kanske psykiatrisk reform för samtlig från kk till öv = er sjukdom ska inte störa andra)
Hcc mekanismen (hjärndelar, hyponeseffekt) väljer nämligen den version som ger mest validens (både info, gener och trovärdighet).
Tex då självuppfyllande profetia som gör det sämre för oss alla.
Indianerna har nog rätt = dom snälla i syd och norr = när gud själv står utanför vatikaen och visar sitt riktiga jag.
Använda ev eu medlemskap och upphäva denna idiotorg mm.

Och deras experiment då (indianerna)
Mayakulten
Ska vi ha samma?

Eller ett bättre?

http://www.physorg.com/news135253078.html

Passive learning imprints on the brain just like active learning

In a study titled "Sensitivity of the Action Observation Network to Physical and Observational Learning" published in the journal Cerebral Cortex in May 2008, Dartmouth researchers determined that people can acquire motor skills through the "seeing" as well as the "doing" form of learning.

utvecklingsmodell

"detektera detta jävla idiot"

Se igenom detta och fastna inte utan ta ett "kvant språng"

Skämt, ironi, brott mot mänskligheten

Spökfenomen= samma däri (även en ond varelse, satan)

Vetenskapen måste gå mot religionsförbud

http://strikeforcevetansvarreligionen.blogspot.com/

Precis som man förbjuder skadliga kemikalier, medicinsk och biologisk effekt och tex empiriska samband som a och b

För att kognitivt, utvecklingsmässigt (få upp många fler som studie visar= science kunskap) ta ett skutt som för alltid avgör och gör att vi blir vad vi är menade till (gudar som det tex står i bibeln= de vet inte mer än oss= självavslöjande likaså)
och rymdresenärer (babylon 5 tror jag vinner med då en del tekniska och vetenskapliga innovationer)
Kraften av vetenskaplig empirisk klarhet är alltSkulle ju kunna kontrollera vädret med tex aerosolerna och styra paramterarna där.
Jfr också tex olika tillstånd (nu utforskning av mott tillståndet, intressant studie).
Teknik som utforskas (vetenskapens tjänst= frukten av det sas , resultatbaserad lön, även så genetiskt sätt).
En dag kanske mit medialab = gå in o ta en balong och släppa ut kemi som omvandlar nanodiskarna där och omvandlar ett gentiskt-virtuellt rum (tex en folkstam som växer i ett experiment = det vi kanske är inne i i materietillstånd/aggregationstillstånd). En dag vi kan använda vår intelligens (g-intelligensen har ju empiriskt bäring) till evolutionär materia och energi (nästa flashback av kunskap= urskilja info och mönster och separera och vara konsekvnet= detta materiatillstånd har ju mkt som gör oss sårbara = jfr psykologi därefter som påverkas (mind technology)

Demokrati = 1 röst (och prognos däri= vem vill inte införa detta, jfr premie= försäkring och inte införa utveckling som ju enligt många samhällsvetenskaper är vår mening och mål - och även neurofysiologiskt som "hjärnan vill ha roligt" men också tänka rätt och då friareSkulle ju kunna kontrollera vädret med tex aerosolerna och styra paramterarna där.
Jfr också tex olika tillstånd (nu utforskning av mott tillståndet, intressant studie).
Teknik som utforskas (vetenskapens tjänst= frukten av det sas , resultatbaserad lön, även så genetiskt sätt).
En dag kanske mit medialab = gå in o ta en balong och släppa ut kemi som omvandlar nanodiskarna där och omvandlar ett gentiskt-virtuellt rum (tex en folkstam som växer i ett experiment = det vi kanske är inne i i materietillstånd/aggregationstillstånd). En dag vi kan använda vår intelligens (g-intelligensen har ju empiriskt bäring) till evolutionär materia och energi (nästa flashback av kunskap= urskilja info och mönster och separera och vara konsekvnet= detta materiatillstånd har ju mkt som gör oss sårbara = jfr psykologi därefter som påverkas (mind technology)

Demokrati = 1 röst (och prognos däri= vem vill inte införa detta, jfr premie= försäkring och inte införa utveckling som ju enligt många samhällsvetenskaper är vår mening och mål - och även neurofysiologiskt som "hjärnan vill ha roligt" men också tänka rätt och då friare

Platon såg ju inte detta enkla= att empirism (utforskning), logik och fenotyp-genotyp ändrar vår värld

Fler som involveras desto bättre (högre överlevnadsrisk)
Kognitiv spets men också lösningar (biokemi, genotyp, experiment, fenotyp) som behövsPlaton såg ju inte detta enkla= att empirism (utforskning), logik och fenotyp-genotyp ändrar vår värld

Fler som involveras desto bättre (högre överlevnadsrisk)
Kognitiv spets men också lösningar (biokemi, genotyp, experiment, fenotyp) som behövs


Sen samhällsvetenskapligt hur detta sas ska lösas (organiseras är ju en annan sak). Men tex idiotlösningar som Kommunist Kinas "folk empirism" (bra förslag rent kollektivt å samla info, men demokratiskt å rösta för tex en smartare lösning om andra lägger fram den) och Swifts sväva bland molnen (strikt-rationell logisk utan beröring av problement fulla dimension, egentligen g-intelligens).