fredag 25 juli 2008

Skeptips 25 Juli

Här kommer ett gäng intressanta artiklar från den senaste tiden...

Jag har i dagarna lagt till Garvarn's Blog bland mina bloggtips. Garvarn är en anonym svensk skeptiker med imponerande koll på bl a medium och andra charlataner. Hans inlägg (som är på engelska) är väl värda att läsa.

Allt fler kändisar ger sig in i debatten om vacciners påstådda koppling till autism. Senast i raden är Britney Spears och Amanda Peet. Andra som visat intresse är Hugh Hefner och Charlie Sheen. Peets inställning är dock vetenskapligt sund till skillnad från de andra. Mera om vetenskapen i fråga kan man läsa här.

Harriet Hall diskuterar på bloggen Science-Based Medicine ifall multivitaminer är något vi bör lägga pengar på eller inte.

Få vet kanske att Billy Bob Thornton inte bara är skådis, utan även musiker. Han har dessutom fått hjälp från oväntat håll i sitt skrivande. Från ett spöke.

Dagen rapporterar från Oasmötet i Borås där Hans Weichbrodt och Berit Simonsson "undervisade" om Jesus annalkande återkomst. Detta får mig att tänka på Holger Nilsson och tidskriften Flammor som överallt verkar se tecken på att vi lever i den "sista tiden". Precis som bloggen Om Religion antyder misstänker jag att Jesus tal om återkomst egentligen syftade till en tid för över 1900 år sedan.

The Bad Idea Blog beskriver varför teistiska förklaringar på alltings ursprung är i grunden värdelösa, i alla fall i filosofisk och vetenskaplig mening.

På bloggen Z diskuteras religiösa reliker i allmänhet och Turinsvepningen i synnerhet.

På Mind Hacks finns ett antal intressanta inlägg om kopplingen mellan kognitionsvetenskap, psykologi och scenmagi. 1, 2, 3.

Astronauten Edgar Mitchell menar att utomjordingar har besökt jorden och att Nasa mörkar information om detta. Undrar om Christer Fuglesang har några kommentarer?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Inga kommentarer: