onsdag 2 juli 2008

Fantasymuseum för 170 miljoner

Förra året öppnades portarna till ett mycket påkostat, modernt och spännande museum.

Museet heter The Creation Museum och drivs av kreationisten Ken Ham och hans organisation Answers in Genesis. Museets utställningar går i huvudsak ut på att beskriva den bibliska skapelsen så som kristna fundamentalister tolkar den. Detta innebär bl a att man menar att jorden är 10000 år gammal, att Grand Canyon skapades av syndafloden och att evolutionen aldrig ägt rum. Hittills har museet haft fler än 400000 besökare. Detta kan låta som mycket, men det är knappast förvånande med tanke på att en tredjedel av USAs befolkning är skapelsetroende.

Nu har även Dagens Nyheter haft "privilegiet" att besöka museet och besöket skildras i ett intressant reportage. För de som inte är bekanta med kreationismen eller museet i fråga är artikeln klart läsvärd.

Här är en kort video där Ken Ham förklarar varför man ska tro på allt i bibeln:


Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

CJ sa...

På tal om kreationism, skulle vilja tipsa om denna radiodiskussion med vår kära mr Kent Hovind: http://diskrepans.wordpress.com/2008/07/05/kent-hovind-moter-sin-overman/

Pekka sa...

Ok, ska ta en titt!

lunken sa...

Säger som pingisvän-tanten efter att ha sett det stora dinosaurieskelettet på evolutionsmuseet vid Uppsala Universitet :
"Riktigt imponerande och häftigt för att inte vara sant"....

haha