söndag 13 juli 2008

666 for kids

Häromdagen var vi och kollade runt på Erikshjälpens second handbutik i Jönköping. Där hittade jag en hel del böcker som fick mig att reagera.

Eftersom Erikshjälpen är en kristen organisation var det inte förvånande att religiösa böcker utgjorde en stor del av boksektionen. En som jag nästan tänkte köpa handlade om hur man skulle be. Skulle man be på morgonen eller kvällen? Skulle man stå upp eller vara på knä? Osv. Spännande värre.

Men något som jag däremot inte gillade lika mycket var alla religiösa böcker riktade till barn och ungdomar. För de minsta fanns flera varianter av barnens bibel, bildböcker och bibliska äventyrsböcker (dock inga där olydiga barn stenas, djur offras eller människor dränks i syndafloder). För ungdomarna fanns mer avancerad läsning t ex i form av tros- och gudsargumentation. Jag bläddrade som hastigast genom vissa och fann bl a halvdana förklaringar på lidandets problem och gudsargument utifrån ett perspektiv att likna vid intelligent design.

Några bokköp blev dock inte denna gången.

Något konfunderad begav jag mig till nästa affär, Rusta. Och där inne hittade jag till min förvåning propaganda från det fullständigt motsatta hållet. Satanism helt enkelt. För hur ska man annars tolka skolmaterialet på denna bild?


Så jag inte klaga alltför mycket på de kristna barn- och ungdomsböckerna. Satanisterna har trots allt smygit sig ända in våra skolbarns pennfack.

Vart är världen på väg?

Andra bloggar om:

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

:oD

Må hundra blommor blomma!