torsdag 3 april 2008

Spådam åtalas för utsugning

Den 29-åriga spådamen Anita påstår sig ha 30 års erfarenhet och förmågan att hjälpa till med allehanda problem. Dock har denna "hjälp" blivit en dyr affär för vissa.

"En 54-årig företagare från Småland påstår att han betalat 190 000 kronor under en månads tid, bland annat för att få före detta frun att komma över att han varit otrogen med en annan kvinna."

"En 41-årig lätt begåvningshandikappad kvinna från Västerbotten betalade flera tusen kronor i månaden under fem års tid för att få hjälp av spåkvinnan över telefon."
Jag undrar ibland hur många av alla dessa siare inte är bedragare i någon grad? Detta är givetvis svårt att kontrollera såvida de inte överdriver sin prissättning som i det ovanstående fallet. För så länge de håller sig till sina 19:90 kr/min kan de lugnt hitta på hur mycket de än vill utan att åka fast.

Uppdatering: Nu ska Solna Tingsrätt undersöka ifall det är olagligt att ta betalt för spådomstjänster. Hur tjänster av detta slag kan granskas rent juridiskt har jag tyvärr dålig koll på. Men jag skulle bli förvånad om spådom mot betalning förbjuds.

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: