onsdag 26 mars 2008

Elitmålvakt kastar bort pengar

Färjestadsmålvakten Christopher Heino-Lindberg har sedan ett tag haft problem med en ljumskskada men nu börjar hoppas på ljusare tider. Han har nämligen påbörjat en behandling med ljusakupunktur.

Ljusakupunkter bygger, precis som klassiska akupunktur, på tron att livsenergin (qi) genomflödar vår kropp och att detta flöde kan påverkas genom att stimulera vissa punkter på kroppen. I ljusakupunkturen använder man sig av något som kallas för (infrarött) moxaljus, vars frekvens kroppens celler ska vara extra känsliga och mottagliga för. Behandlingen ska leda till en ökad energibalans i kroppen.

Detta är ren rappakalja såvitt jag kan se. Redan den klassiska akupunkturen vilar på en ytterst tunn experimentell bevisning och att man tar bort nålarnas starka placeboeffekt lär inte hjälpa. Existensen av livsenergin (qi) är vetenskapligt helt obevisad och påståendet att denna magiska energi skulle påverkas av ljus är föga troligt.

Men Heino-Lindberg verkar positiv till behandlingen. Han tycker sig känna av en förbättring efter redan efter två dagars behandling. Och detta måste ju bero på akupunktörens magiska ir-penna? Undrar om det går lika bra med en fjärrkontroll?

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: