fredag 22 februari 2008

Sturmark vs Ekman

Ett litet tv-tips: Den 5 mars (troligtvis kl 23.00) sänder SVT24 en debatt mellan humanisternas ordförande Christer Sturmark och Livets Ordpastorn Ulf Ekman gällande gudstro och ateism.

Huruvida Sturmark kommer att få tillgång till en tungotalstolk är okänt.

Andra bloggar om: , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

du är länkad till dagen.se hur gör du det?

Skriv svar här tack

Anonym sa...

Förstår att du försöker vara vitsig. Men man får hoppas att debatten håller en högre standard än din kommentar. Alla med någon kunskap om kyrkan vet att det tungomålstal är ett bönespråk och det är knappast till Christer Sturmark som Ulf Ekman riktar sina böner.

Pekka S sa...

anonym 1: Jag använder mig av bloggtjänsten Twingly som känner av att jag länkar till Dagenartikeln.

Anonym 2: Du har rätt i att det var ganska låg standard. Det var liksom meningen. Synd att du inte uppskattade "humorn".

Anonym sa...

Begriper bara inte hur du menar att Ulf Ekman skulle be i debatten med Christer Sturmark.

Kommentaren låter lite vrickad.

/Tord Ivarsson

Pekka S sa...

Tord: Han kanske känner sig trängd och behöver guds råd?

stefan sa...

Det är Sturmark som bilivit inbjuden.Kul att han vågar ställa upp.Ock kanske ännu roligare att SVT vågar sända diskussionen/debatten.
Två gånger har det varit direktsändning fr. Livets Ord.Sverige darrade med löpsedlar på kvällstidningarna.Nu kanske man hellre skulle tysta ner det.Men det lär nog spridas...
Visst är det bra att de får komma till tals och höras "equal time".Kul.

Pekka S sa...

Stefan: Ser också fram emot debatten. Ska bli kul att titta på. Sedan får man vara medveten om den live-debattformens begränsningar. Retoriken blir ofta lite för viktig.

Jag tvivlar också på att någon kommer att ändra åsikt efter en debatt som denna. Båda "sidorna" kommer att känna sig som vinnare. Alltid något att vara glad över! :)

Henrik Gustafsson sa...

Om ekman känner sig trängd så tycker jag att det vore mest effektivt av välta sturmark

Pekka S sa...

Heheh, precis. Men personligen skulle jag velat se dessa två göra upp i schackboxning.
(ultimata sporten?)

Henrik Gustafsson sa...

haha skumt

Anonym sa...

Starkt av Sturmark att ställa upp i en sån debatt. Det lär ju vara tusentals upphetsade livetsordanhängare som sluter upp när debatten ska hållas...

Pekka S sa...

Sturmark är nog ganska van vid att debattera i kyrkor och liknande ställen. Han kommer givetvis inte att vinna debatten (i lokalen), men har säkert mycket att vinna på den uppmärksamhet som han och humanisterna kommer att få.

Anonym sa...

Jag var där!!, i egenskap av "upphetsad livetsordanhängare"
Jag tycker att båda talarna skötte sig mycket bra. Det var nog en debatt som båda vann och som Gud vann. Det var varken pajkastning eller fula grepp. Jag tycker att debatten höll hög standard. Den här typen av frågor behöver debatteras offentligt tycker jag. Benämningar som "upphetsad livetsordanhängare" visar det tydligt.
www.imanistik.wordpress.com
/Linus

Pekka S sa...

Hejsan Linus! Hann själv inte titta på sändning i SVT24 igår men jag ska titta idag. Skriver troligtvis ett inlägg om debatten lite senare. Låter som en trevlig debatt enligt din beskrivning!