tisdag 22 januari 2008

KD-politiker briljerar

Annelie Enochson, riksdagsledamot för KD, visar stolt upp sina värderingar och logiska slutledningsförmågor gällande homoäktenskap.

Hon är förvånad över det faktum att 70% av den svenska befolkningen verkar vara för homoäktenskap. Folket måste helt enkelt vara okunniga och förvillade:

"Jag tror att det finns en oerhörd okunskap, att folk inte riktigt förstår vad frågan handlar om."
Men Enochson förstår vad det handlar om:
"En far får inte gifta sig med sin dotter, hur mycket han än älskar henne. En kvinna får inte gifta sig med fyra män, hur mycket hon än älskar sina män. Och en 23-årig man får inte gifta sig med en 14-åring."
"Det spelar ingen roll om de också säger ”vi förnekas vår kärlek, det är diskriminerande”. Det är liksom samma skäl"
Detta är fantastiskt tankearbete av Enochson. För det är ju faktiskt ingen skillnad på äktenskap mellan far och dotter och homoäktenskap eller hur? Folket förstår helt enkelt inte vad frågan handlar om. Enochsons värderingar och argument kan det ju inte vara fel på...

Hur länge dröjer det innan vi får höra en bortförklaring eller (strategisk) ursäkt från Enochson?

En intressant notering är att tidningen Dagen inte valt att citera Enochson lika utförligt som andra tidningar. De har hoppat hennes mest "känsliga" kommenterar. Varför?

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Alexander sa...

Haha, ja visst är de underbara. Men seriöst, vilken planet kom de hit från. Kristdemokraterna altså, och visst är det obehagligt att en sådan människosyn och verklighetsuppfattning förekommer

Pekka S sa...

Hejsan Alexander

Ur ett historiskt perspektiv är det snarare vi med moderna, liberala övertygelser som avviker från normen. Troligtvis tillhör vi fortfarande en minoritet internationellt sett.

Men jag håller med om att det är obehagligt att sånt här fortfarande existerar.

Därför är det viktigt att göra sin röst hörd och visa att man inte tolererar vad som helst.