torsdag 27 december 2007

Vidskepelse kring nyår

Nyårsafton närmar sig med stormsteg och det gäller att vara väl förberedd. Det finns nämligen en hel del viskeplighet att beakta inför denna dag.

  • Vid midnatt bör förälskade par dela en kyss för att de kommande 12 månaderna ska bli lyckliga. Vissa kanske undrar vad en kyss vid denna tidpunkt har med lyckan att göra? Jag undrar också. Men det handlar troligtvis om dynamiska energifrekvensers påverkan på kosmos genom det kvantmekanistiska medvetandets transcedentala beskaffenheter. Eller liknande...
  • Man ska inte hänga upp eller börja skriva i nästa års kalender innan det året börjar. Detta leder till otur/olycka. Varför? För att man säger så!
  • Vid midnatt bör man öppna alla dörrar och fönster för att släppa ut det gamla året och för att släppa in det nya. Våra kärn-, vatten- och vindverk, oljepannor och elpatroner får verkligen att göra om alla följer detta råd.
  • Den första att komma in genom dörren efter midnatt kommer att påverka det kommande året. Helst ska personen vara en mörk och lång man. Blonda och rödhåriga för med sig otur och kvinnor är ännu värre. Person bör heller inte vara snedögd eller plattfotad. Personen ska helst knacka på dörren för att släppas in och han bör även ha med sig en lyckogåva. När personen lämnar bostaden bör han gå ut genom en annan dörr. Vanligt sunt förnuft det vill säga.
  • Tvätta inte på årets första dag. Annars dör någon närstående det kommande året. Tvätta heller inte håret eftersom detta spolar bort god lycka. Mycket logiskt.
  • Gråt inte och ta inte sönder grejer den 1 januari, då detta kommer att sätta tonen förresten av året.
  • Gör mycket väsen vid midnatt då detta skrämmer iväg onda andar. Djävulen och onda andar ogillar givetvis höga ljud. Det vet ju alla. Helst vill de bara ha det lugnt och skönt och sniffa på blommorna.
Memorera denna lilla lista så blir 2008 suveränt bra! God fortsättning!

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: