tisdag 11 december 2007

Huckabee (not) for president

Den republikanska kandidaten Mike Huckabee har sedan innan klargjort att han inte tror på evolutionsteorin.

I en debatt fick han frågan om han tolkar bibelns skapelseberättelse bokstavligt eller inte. Hans inledande kommentar till frågan var mycket intressant:

"It's interesting that that question would even be asked to someone running for president. I'm not planning on writing the curriculum for an eight grad science book. I'm asking for the opportunity to be the president of the United States."Enligt Huckabee är det alltså inte viktigt om en president förstår sig på vetenskap eller inte. Detta är skrämmande enfaldigt. Skulle inte världen mäktigaste politiker ha nytta av en vetenskaplig förståelse som stöd i viktiga frågor?

Det finns grupper som för fullt jobbar för att de slutliga presidentkandidaterna ska ställa upp i en debatt om just vetenskapliga frågor. Det vore oerhört intressant att se Huckabee i en sådan debatt ifall han blev vald till republikanernas kandidat.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

katafon sa...

Inte så förvånande iofs. Vi snackar ju trots allt om en kandidat vars bästa argument verkar vara att Chuck Norris håller med om hans politik...

http://www.youtube.com/watch?v=MDUQW8LUMs8

(Hej förresten. Har läst din RSS ett litet tag, mycket intressant att läsa!)

Pekka S sa...

Hejsan!

Man får väl ge Huckabee viss credit för den originella reklamen. Jag skulle dock inte rösta på någon som påhejas av Chuck Norris.

Kolla in denna:
Chucken om bibeln i skolan

Kul att du gillar bloggen oxå! Ska ta en titt på din så fort jag hinner!

Hälsningar
Pekka