fredag 16 november 2007

Religiös grupp myser i en grotta

En rysk "domedagssekt" har tydligen ockuperat en grotta där de ska invänta domedagen, som ska ske någon gång i maj 2008.

Myndigheterna nekas tillträde och gruppen hotar med gruppsjälvmord genom sprängning ifall någon försöker ta sig in.

Det handlar tydligen helt vanliga kristna:

"Det är vanliga kristna, fast de vägrar att acceptera personnummer och pass. De säger att kyrkan har bidragit till det här och att den har fel och att jordens undergång är nära, berättade prästen för NTV enligt tidningen The Moscow Times.
Mjo... Helt vanliga? Jag skulle i åtminstone vilja kalla dem för aningen avvikande. Men det finns liknande övertygelser även i Sverige även om dessa individer fortfarande håller sig ovan jord.

För min del får folk gärna bosätta sig i grottor om det känner för det. Men tydligen finns ett antal barn med i gruppen, den minsta bara 16 månader gammal och det känns mindre bra. Det kan troligtvis bli riktigt kallt i de där grottorna på vintern.

Jag undrar dock varför de sätter sig en grotta redan nu om undergången kommer först i maj?

Men jag uppskattar att de för vidare denna kunskap så att jag själv kan förbereda mig för domedagen. Jag har ju hittills trott att den kommer år 2012. Nu får jag alltså planera om.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

oscar sa...

Din blogg är superbra, bara så du vet. :) Sluta aldrig.

Pekka S sa...

Tack tack! Ett slut är dock oundvikligt :)